Açlık Oyunları'ndaki Katniss, meğer o kadar da iyi bir okçu değilmiş

Geleneksel okçuluk uzmanı, Jennifer Lawrence'ın canlandırdığı karakterin becerilerini masaya yatırdı

4 filmden oluşan Açlık Oyunları serisi, birer yıl arayla gösterime girmişti (Lionsgate)

Robin Hood'dan Yüzüklerin Efendisi'ndeki meşhur Legolas'a kadar, beyazperdede kendine hayran bırakan çok sayıda ikonik okçu var.

Açlık Oyunları (The Hunger Games) destanının ana karakteri Katniss Everdeen de bunlardan biri. Katniss, okçuluk becerileriyle kendine hayran bırakmış ve beyazperdenin en iyi okçularından biri olarak tarihe geçmişti ancak bir uzmanın açıklamalarına göre, bazı şeyleri yanlış anlamış olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jennifer Lawrence, Amerikalı yazar Suzanne Collins'in kaleme aldığı kitap sayfalarındaki Katniss'in becerilerini beyazperdeye taşıyarak son derece iyi bir iş çıkarmıştı. Ancak geleneksel okçuluk uzmanı Jim Kent'e göre Lawrence'ın karakteri beyazperdede gerçekten iyi görünse de aslında biraz daha farklı olmalıydı. 

Insider'a konuşan Britanyalı okçu Kent, Lawrence'ın popüler film serisindeki becerilerini değerlendirdi.

"Bu tarz okçuluk avlanırken işe yaramaz"

Sözlerine "Aslında filmde çok güzel bir duruşu var" diye başlayan Kent, Lawrence'ın Amerikalı Olimpik Okçu Khatuna Lorig tarafından çalıştırıldığını anlattı:

Khatuna Lorig'in muhteşem bir okçuluk tarzı var. Hedef okçuluğu için harika ama bir av senaryosunda bu tür okçuluk işe yaramayabilir. Çok fazla değişken var, yokuş yukarı, yokuş aşağı... Katniss burada hareket halindeki bir kuşu vurmaya çalışıyor. Hareketli bir hedefi vurmak zor. Ve hareket halindeki hedefi vurmak için olimpik atış tarzı kullanamazsınız.

Katniss'in bir geyiği vurmak istediği sahnede, hayvanın görüş alanına girmesi için sesten faydalandığını söyleyen uzman, bunun gerçek hayatta riskli bir tercih olduğunu söyledi:

Geyiğin daha kolay vurulabileceği bir yere gelmesini sağlamak için ses çıkarıyor, ki bu iyi bir şey ama o aşamada bir geyiğin kaçacağını tahmin ediyorum. Tecrübelerime göre son derece ürkek hayvanlar.

Jim Kent, Açlık Oyunları'na zaafı olduğunu söyleyerek gerçekçilik açısından filme 7 puan verdi. 


Independent Türkçe, Insider, Movieweb

DAHA FAZLA HABER OKU