Meşhur dizideki başrolü neredeyse Jennifer Lawrence alacakmış

O dönemde 16 yaşında olan aktrisin Serena rolünü kapması, Hollywood'u tamamen değiştirecekti

Lawrence, son olarak romantik komedi türündeki Büyü de Gel'de rol almıştı (Sony)

Blake Lively, 2007'den 2012'ye kadar yayımlanan Dedikoducu Kız'da (Gossip Girl) Serena van der Woodsen'ı canlandırarak şöhrete ulaşmıştı. Ancak bu meşhur rol neredeyse Jennifer Lawrence'a gidiyordu.

Cecily von Ziegesar'ın aynı adlı kitap serisinden uyarlanan Dedikoducu Kız, Manhattan'ın Yukarı Doğu Yakası'nda yaşayan bir grup gencin hayatını konu alıyordu. 

36 yaşındaki Lively, kariyeri boyunca çeşitli rollerde oynasa da Dedikoducu Kız, onun en tanınmış projelerinden biri olmaya devam ediyor. Fakat rol için seçmelere katılan tek aktris, tabii ki Lively değildi. Üstelik eleştirmenlere göre rolü Lawrence alsaydı, Hollywood çok farklı bir yer olacaktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blake Lively, Collider'a verdiği röportajda, kitap serisinin hayranlarının kendisini 2005 yapımı Gezgin Pantolon Kardeşliği (The Sisterhood of the Traveling Pants) filminde görerek Serena'yı oynaması için oy verdiklerini ve dizideki başrolü bu şekilde kazandığını açıklamıştı.

O dönemde henüz ünlenmemiş olan Jennifer Lawrence da Serena rolünü oynamaya yaklaşmıştı. Dizinin yapımcılarından Josh Schwartz, dizinin 10. yıldönümü için Vulture'a verdiği röportajda, Lawrence'ın Serena rolü için seçmelere katıldığını ancak rolü alamayınca çok üzüldüğünü açıklamıştı.

Dedikoducu Kız'da rol almak hem Lawrence'ın kariyerini hem de modern Hollywood'u değiştirebilirdi. 

Şimdi 33 yaşına gelen Lawrence bu rolü kapmış olsaydı, kendisine En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı getiren Gerçeğin Parçaları (Winter's Bone) gibi bağımsız filmlere yönelmeyebilirdi. 

Yönetmen Gary Ross, Gerçeğin Parçaları'ndaki harika performansı sayesinde Jennifer Lawrence'a Açlık Oyunları'ndaki (The Hunger Games) Katniss rolünü vermişti. Amerikalı oyuncu, başrolde yer aldığı bu seriyle tüm dünyanın tanıdığı bir yıldıza dönüşmüştü.

Lawrence, Açlık Oyunları'ndan sonra kendisine Oscar kazandıracak Umut Işığım'da (Silver Linings Playbook) da rol almıştı. 


Independent Türkçe, Collider, Vulture

DAHA FAZLA HABER OKU