Açlık Oyunları'nın yeni filmindeki kahramanın adının yürek burkan anlamı

Rachel Zegler, yakında gösterime girecek Kuşların ve Yılanların Şarkısı'nda Lucy Gray Baird karakteriyle başrolde yer alıyor

(Lionsgate)

Açlık Oyunları'nın (The Hunger Games) öncesini anlatan ve kasımda vizyona girecek film merakla beklenirken, bazı hayranlar filmin kahramanının adının yürek parçalayıcı anlamını öğrenmeye can atıyor olabilir.

Suzanne Collins'in aynı adlı romanından uyarlanan ve yakında gösterime girecek Kuşların ve Yılanların Şarkısı'nda (The Ballad of Songbirds & Snakes) Batı Yakası'nın Hikayesi'nde (West Side Story) çıkış yapan Rachel Zegler, 12. Mıntıka'nın haracı Lucy Gray Baird'i canlandırıyor.

Oyuncu Jennifer Lawrence'ın Katniss Everdeen'i canlandırdığı orijinal üçlemedeki olaylardan 60 yıl öncesini konu alan film, ilk seride aktör Donald Sutherland'ın canlandırdığı, Oyunlar'ın baskıcı başkanı Coriolanus Snow'un hikayesinin geçmişine ve Lucy Gray'e akıl hocalığı yapmasına odaklanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin 2020'de çıkan romanın hikayesini ne kadar yakından takip edeceği belirsiz olsa da kitap, isyankar haracın isminin arkasındaki anlama doğrudan gönderme yapan birkaç sürpriz yumurta içeriyor.

Bazı edebiyat uzmanlarının daha önce fark etmiş olabileceği gibi Lucy Gray, William Wordsworth'un yazdığı ve şairin Lirik Baladlar (Lyrical Ballads) adlı şiir derlemesinde yayımlanan 1799 tarihli bir şiirin başlığı.

Collins, kendi kahramanının adıyla Wordsworth'un kar fırtınasında mahsur kalan Lucy Gray adlı küçük bir kızın yürek burkan ölümünü anlattığı şiiri arasındaki belirgin bağlantıya hiçbir zaman özellikle değinmese de daha sonra kitapta, Lucy'nin kuzeni Maude Ivory'nin bu şiiri okuması tesadüf değil.

Lucy Gray'in soyadı Baird de İrlandacada "ozan" anlamına gelen "bard" kelimesinden türüyor. Bu isimle "bird" (İngilizcede 'kuş' anlamına geliyor -ed.n.) arasında da bir harflik bir fark var ve Lucy Gray'in göçebe kabilesi olan Covey'ler, roman boyunca sık sık kuşlara benzetiliyor.
 

Açlık Oyunları
Rachel Zegler Lucy Gray ve Jennifer Lawrence Katniss Everdeen rolünde​​​​​​​ (Lionsgate)


Filmin yönetmeni Francis Lawrence kısa süre önce Katniss Everdeen ve Lucy Gray arasındaki temel farkları açıkladı. Açlık Oyunları'nın devam filmi Ateşi Yakalamak'ı (Catching Fire) ve Alaycı Kuş'un (Mockingjay) birinci ve ikinci bölümlerini yöneten Lawrence, Everdeen'i "epey sessiz ve şikayet etmeyen" biri diye tanımlarken "Lucy Gray'in bunun tam tersi olduğunu" açıkladı.

Yönetmen, "Gray cinselliğini gizlemiyor. Gerçek bir oyuncu" diye ekledi.

Kalabalığı seviyor. Kalabalıklara nasıl oynayacağını ve başkalarını nasıl manipüle edeceğini biliyor.

Filmin nisanda yayımlanan ilk fragmanında Peter Dinklage, Oyunlar'ın "kindar" mimarı rolünde, Zegler da sahnede bazı müzikal melodiler çalarken görülmüştü.

Zegler'a ek olarak aktör Tom Blyth da 18 yaşındaki Snow'u canlandıracak. Filmde Viola Davis ve Euphoria'dan Hunter Schafer da kilit rollerde yer alıyor.

Film, orijinal üçlemeden onlarca yıl önce geçtiği için Jennifer Lawrence rolünü yeniden canlandırmayacak. Ancak haziranda Variety'ye konuşan 33 yaşındaki oyuncu, Everdeen'i yeniden oynamaya "tamamen" açık olacağını söylemişti.

Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı 17 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU