George Clooney, başrolde yer aldığı Ocean's serisinden ne kadar kazandı?

Diğer aktörler projede yer almak için düşük maaşları kabul etse de Clooney, kariyerinin en yüksek ödemesini aldı

2001 yapımı Ocean's 11'ı üçer yıl arayla vizyona gire Ocean's 12 ve Ocean's 13 izlemişti (Warner Bros)

Ocean's serisinin başrolünü üstlenen George Clooney, üç filmde de karizmatik hırsız Danny Ocean'ı canlandırarak servet kazandı.

Yönetmen Steven Soderbergh, 2000'li yılların başında Ocean's 11'ı George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts gibi yıldızlarla dolu bir kadroyla modern bir soygun filmi olarak yeniden çekmişti.

Ocean's üçlemesinin başarısı

Merkezinde Clooney'nin yer aldığı seri, inanılmaz oyuncu kadrosu sayesinde gişede inanılmaz bir başarı elde etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1960 yapımı aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan Ocean's 11, 85 milyon dolarlık bütçesinin 5 katı kazanç elde ederek dünya çapında 450,7 milyon dolarlık etkileyici bir hasılata imza atmıştı. Ocean's 12 ve Ocean's 13'in de başarısıyla seri 1 milyar dolardan fazla hasılat yapmıştı.

Ocean's 11'ın kadrosunun neredeyse tamamının büyük yıldızlardan oluşması nedeniyle oyuncuların çoğunun maaşları, geçmiş filmlerinden biraz daha düşük kalmıştı. Üstelik Soderbergh'in filmi, geliştirilmekte olduğu dönemde Hollywood'da en çok rağbet gören projelerden biriydi. Bu nedenle oyuncular, projede yer almak istedikleri için daha düşük maaşları kabul etmeye hazırdı. 

Net değeri 500 milyon dolar

Fakat bu durum Clooney için geçerli olmadı. Şu anda 62 yaşında olan aktör, Ocean's 11'la kariyerindeki en yüksek ödemeyi aldı. Bu film için 20 milyon dolar alan Amerikalı oyuncunun, seriden toplamda 50 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

Celebrity Net Worth'a göre George Clooney'nin net değerinin şu anda 500 milyon dolar olduğu düşünülüyor. Clooney'nin kariyerindeki çeşitli film ve dizi rolleri için 200 milyon doların üzerinde para kazandığı varsayılıyor.

Aktöre ER için 11 milyon dolar, Oscar ödüllü Yerçekimi (Gravity) için bonuslar dahil 34 milyon dolar ve Ocean's üçlemesi için yaklaşık 50 milyon dolar ödendi.  Ayrıca rol aldığı Nespresso reklamları için 40 milyon dolar aldı ve tekila şirketini 1 milyar dolara sattı.

Clooney, filmlerde rol alma konusunda biraz yavaşlamış olsa da yönetmen ve yapımcı olarak sinema kariyerine devam ediyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Wall Street Journal
 

DAHA FAZLA HABER OKU