ABD istihbaratı Rus yetkilileri yanına çekmek istiyor

CIA, Moskova'daki kişileri hedef alan ve onlara Vladimir Putin'in rejimi hakkında gerçeği söylemeleri için çağrı yaptığı bir video yayımladı

Bazı Rusların Ukrayna'daki savaşa duyduğu öfke, casus toplamak için nadir bir fırsat yaratıyor / Fotoğraf: AFP

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), daha fazla Rus ajanı toplamak için Moskova'daki yetkilileri hedef alan bir video yayımladı ve onlardan "yalancı dalkavuklarla dolu bir rejim hakkındaki gerçeği söylemelerini" istedi.

CIA Direktörü William Burns, geçen temmuz ayında, bazı Ruslar arasında Ukrayna'daki savaşla ilgili hoşnutsuzluk duygusunun casus toplamak için nadir bir fırsat yarattığını ve CIA'nın bu fırsatı kaçırmayacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CIA, sosyal medyada "Kendim İçin CIA ile Neden İletişime Geçtim?" başlıklı Rusça bir video yayımladı. Bu videoda, sözde bir Rus bir yetkilinin Rus şehri gibi görünen bir yerde karda yürüdüğü görülüyor.

Rusça seslendirmede "Herkese, raporlarda gerçeği çarpıtmanın vicdansızlık olduğu söyledim. Ancak mevkilerinde yükselenler tam olarak bunu yapanlardı" ifadeleri yer alıyor.

Videoda, CIA ile iletişime geçmenin yolları ayrıntılarıyla anlatılmadan önce, "Etrafınızdakiler gerçeği duymak istemeyebilir ama biz istiyoruz. Dürüstlüğün bir bedeli vardır" deniyor.

11 Eylül saldırıları ve ABD'nin Irak'taki savaşının büyük başarısızlıklarla sonuçlanmasının ardından ABD ve İngiliz istihbarat teşkilatları, Kremlin'in planlarına karşı önceden uyararak, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı ile ilgili bir istihbarat zaferi kazandıklarını iddia etmişlerdi.

Independent Arabia'nın haberine göre Moskova hem Birleşik Krallık'ı hem de ABD'yi Rusya'yı bölmek ve doğal kaynaklarına el koymak amacıyla Ukrayna'yı desteklemekle suçluyor. Ancak Washington ve Londra bunu reddediyor.

 

 

Independent Arabia, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU