Oktay'dan Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama: Usanmadan, yorulmadan çalışabilmek için küçücük bir ara vermesi gerekti

Oktay Erdoğan'ın rahatsızlığı ile ilgili, “Sadece bugün birazcık istirahat etmesi gerekti. Yarın inşallah çok daha hızlı, çok daha dinamik, çok daha coşkulu çalışabilmek için” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yaşadığı rahatsızlıktan dolayı katılamadığı Kırıkkale’deki toplu açılış töreninde konuştu.

Oktay Erdoğan'ın rahatsızlığı ile ilgili, “Sadece bugün birazcık istirahat etmesi gerekti. Yarın inşallah çok daha hızlı, çok daha dinamik, çok daha coşkulu çalışabilmek için. Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan çalışabilmek için sadece küçücük bir ara vermesi gerekti” dedi.  

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu isim vermeden eleştiren Oktay, Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" videosuna atıfta bulunarak “Birileri mezhep siyaseti yapmaya başladı ya, panikledi herhalde. Daha çok panikleyeceksiniz. Sizler şahitsiniz, biz bugüne kadar asla hemşehricilik yapmadık, bölgecilik, mezhepçilik yapmadık. Etnik kökeni, meşrebi, mezhebi, inancı ne olursa olsun kimseyi hor hakir asla görmedik, görülmesine de izin vermedik. Kimseye de ‘Sen kimsin’ diye sormadık, sormayız” diye konuştu.

"Uçan araçlarla da söz sahibi olan bir Türkiye göreceksiniz"

Oktay konuşmasında yerli üretim Togg araçlarından da bahsederek, "Togg, geleceğin otomobili… Geleceğin otomobil teknolojisinde inşallah söz sahibi olmak demektir. Akıllı araçlarla da değil yarın uçan araçlarla da söz sahibi olan bir Türkiye göreceksiniz inşallah" ifadelerini kullandı. 

Oktay ayrıca, "3-5 oy uğruna birilerinin bu milleti bölmesine, parçalamasına, kardeşi kardeşe düşman etmesine fırsat vermeyeceğiz. Türkiye’nin tekrar 70’lerin 90’ların anarşi günlerine geri döndürülmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU