İBB Başkanı İmamoğlu: Bu partizanlığı söküp atacağız

İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı 'Artık mülakat yok' dedi. 21 yıl sonra mı aklınıza geldi 'Artık mülakat yok' demek” dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile birlikte Giresun ve Ordu’da halk buluşmasına katıldı. Dilek İmamoğlu'nun da eşlik ettiği Ekrem İmamoğlu, otobüs üzerinde Giresunlulara hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olan 'Mülakatı kaldıracağız' sözlerini eleştiren İmamoğlu'nu özetle şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

21 yılda kaç milyon kişilik hukuksuzluk yaptınız:

Sevgili hemşerilerim, geçen hafta bir konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanı 'Artık mülakat yok' dedi. Siz acaba 21 yılda kaç milyon kişilik hukuksuzluk yaptınız? Kaç milyon kişilik insanların hakkını yediniz? 21 yıl sonra mı aklınıza geldi 'Artık mülakat yok' demek. Şimdi yani 21 yıl yönettiniz, 'Efendim mülakat yok.' 21 yıl yönettiğiniz, şimdi 'İstanbul’daki deprem sorununu 5 yılda çözeriz' diyorsunuz. 21 yıl bu ülkeyi yönettiler. Şimdi size gelecek 'Fındığın sorununu biz çözeriz' diyecekler. Bence yüz binlerce Giresunlu buna kahkahayla güler. Bunların dediğine inanmayın sakın. Ama biz size söz veriyoruz, Genel Başkanımız 13’üncü Cumhurbaşkanımız da söz veriyor diyor ki 'Biz tek bir vatandaşımızın dahi hakkını yedirmeyeceğiz kardeşim. Biz, devletin her kademesinde liyakate destek olacağız, liyakati önemseyeceğiz.'

Ne bu devlet ne bu şehir senin

Efendim işe mi gireceksin git o partiye üye ol. O dönem bitecek devletimizde. O partili belediye bu partili belediye o bitecek. Giresun Belediyesi seçimi kazandı. Bir hemşerimiz AK Parti'den aday oldu kazandı şimdi biz onunla çalışacağız. Onunla uyum içinde çalışacağız. Devletin başındaki insandan, 25 yıldır yönettiği şehri malı mülkü zanneden o bir avuç insandan söküp aldık ya sanki malını aldık. Bizimle görüşemiyor bile. Niye? Ekrem İmamoğlu CHP'li, Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın belediye başkanı. Yahu Allah aşkına ne bu devlet senin ne bu şehir senin. Yahu İstanbul'da Giresun'da yani 785 bin kilometrelik Türkiye'de 86 milyon insanın malı. Bu memleketin güzel evlatları, bu toprakların her karışı memleketin güzel evlatlarının malı. Onun için bizimle görüşemeyen insanlar, partizanlığı dibine kadar yaşayan insanlar biz buna son vereceğiz. Allah aşkına devletin partisi olur mu ya? Memleketin partisi olur mu? Bir belediye başkanı seçildikten sonra rozetini çıkartır, halkına hizmet eder. Gidiyorlar o parti projesi bu parti projesi. Ben de diyorum ki İstanbul'da bakın 300 günde 300 proje açılışı yapıyoruz. Benim İstanbul'da arkadaşlarımla hayata geçirdiğim bütün projeler, milletin projesi, çünkü milletin parasıyla yapıyoruz. İşte bu partizanlığı söküp atacağız. Size söz veriyoruz, partizanlığın sökülüp atılmasında belediyelerle işbirliğinde, memleketin her kurumunda iş birliğinde çok çalışacağız, adil olacağız.

İstanbul'un en çok gezen belediye başkanı o vallahi

Şimdi diyorlar ya 'Ekrem İmamoğlu oraya gidiyor, buraya gidiyor.' Ben İstanbul'da işimi ihmal etmiyorum. Ha vallahi de billahi de her hafta 10 tane açılış yapıyoruz. Size şunu söyleyeyim. Son 30 yılda İstanbul'un en çok gezen belediye başkanı size göre kim? O vallahi o benim 10 katım. İstanbul'da hiç durmamış. Herhalde o güne kadar hiç gezmemiş, fırsat bu fırsat her şehri gezeyim demiş. Benim gibi millet de dertleşmeye de gitmemiş. Biz sizinle bu demokrasi zaferini kazanmak için buluşuyoruz.

 

ANKA 

DAHA FAZLA HABER OKU