George R.R. Martin'den Game of Thrones hayranlarına kötü haber

"HBO'daki değişiklikler bizi kesinlikle etkiledi"

73 yaşındaki George R.R. Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı serisini yazmaya devam ediyor (Reuters)

Ünlü yazar George R.R. Martin, HBO yönetimindeki değişikliklerin Game of Thrones evreninin geleceğini de etkilediğini söyledi.

HBO'nun ana şirketi WarnerMedia, nisanda Discovery'yle birleşmişti. Farklı bir yol izleyen yeni yönetim, maliyetleri düşürmek için HBO Max içeriklerini azaltmaya başlamıştı ve bazı diziler iptal edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelişmeleri kendi blog yazısında aktaran Martin, bazı Game of Thrones spinoff'larının rafa kaldırıldığını belirtti.

Martin'in ifade ettiğine göre Game of Thrones'un ilk spinoff'u House of the Dragon'un platformun en çok izlenen dizilerinden olması, diğer yapımlara yeşil ışık yakılması için yeterli olmadı.

Ünlü yazar durumu şöyle aktardı:

Bazı projeler diğerlerinden daha hızlı ilerliyor, geliştirme aşamasında hep olduğu gibi. Hiçbirine henüz yeşil ışık yakılmadı… 

Projelerden bazılarının rafa kaldırıldığını belirten Martin, hayranların umutlarını tamamen suya düşürmeyerek şöyle devam etti:

Bunların öldüğünü düşünmüyorum. Bir şeyi rafa kaldırdığın gibi istediğin zaman indirebilirsin de. Ama HBO Max'teki değişiklikler bizi kesinlikle etkiledi.

Şimdiye kadar en az 6 spinoff projesinin geliştirme aşamasında olduğu duyurulmuştu. Bunların içinde Jon Snow'u merkezine alan ve Prenses Nymeria'yı anlatan diziler vardı.

Martin, hangi projelerin rafa kaldırıldığını netleştirmedi.

HBO yetkilileri, konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

 

Independent Türkçe, Variety, Deadline

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU