Elon Musk, siyah Twitter çalışanlarının ırkçılık karşıtı girişimleriyle dalga geçti

Musk'ın, Twitter'ın siyah çalışanları için olan şirket içi iş grubunun yaptığı tişörtlere güldüğü görüldü

(AFP)

Elon Musk görünüşe göre Twitter'ın kendi çalışanlarının ırkçılık karşıtı girişimlerinin yanı sıra daha geniş anlamda Siyahların Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketiyle de dalga geçiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk'ın, Twitter'ın siyah çalışanlar için olan şirket içi iş grubunun yaptığı tişörtlere güldüğü görüldü.

Ardından Musk, Siyahların Hayatı Önemlidir protestocularını eleştirdi. Musk, tişörtlerin ABD'nin Missouri eyaletinin Ferguson kasabasındaki protestolardan çıktığını ve bu protestoların yanlış yönlendirilmiş olduğunu söyledi.

Musk, "'Ellerim havada, ateş etme' diye bir şey uyduruldu" dedi.

Her şey bir kurgudan ibaretti.

Daha sonra bu paylaşımını silen Musk bunun yerine Adalet Bakanlığı'nın, Michael Brown'ın bu protestoları başlatan ölümüne dair raporunun bağlantısını paylaştı.

Musk bu tweetleri atmaya, görünüşe göre üzerinde "#StayWoke" (Duyarlı Kal) yazan bir dizi tişört bulmasıyla başladı.

 


Bu tişörtler Twitter'ın "Blackbirds" grubu tarafından yapılmıştı. Blackbirds Nisan 2016'da tişörtleri satmaya başladığında, misyonunun "Twitter'da çeşitliliği desteklemek ve teşvik etmek, daha kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmak ve Twitter dışındaki toplulukları zenginleştirmek" olduğunu söylemişti.

Blackbirds tişörtlerin mesajının, "basitçe çevrenizdeki dünyada meydana gelen olaylardan haberdar olmayı ifade ettiğini" de belirtmişti.

Birkaç saat sonra Musk, bu tişörtlere daha açık şekilde saldıran bir paylaşım yaparak tişörtlerin "Ferguson protestolarından çıktığını" iddia etti.

Obama'nın Adalet Bakanlığı bunu kanıtladı [ve] polisi akladı.

Adalet Bakanlığı'nın polis memuru Darren Wilson'ın, Michael Brown'ı meşru müdafaayla vurduğu sonucuna vardığı doğru olsa da bakanlık, polis teşkilatını ve teşkilatın olayı takip eden protestolara verdiği tepkiyi sert bir şekilde eleştirmişti.

Musk'ın bu son tweetleri, Twitter'ın muhtemelen en tartışmalı akışında bile özellikle yüksek miktarda etkileşim topladı. Paylaşımdan birkaç saat sonra, tişörtlerle ilgili gönderi 55 bin retweet ve 40 bin yanıt almıştı.

Bu yanıtların çoğu epey hararetliydi.

Risk sermayedarı David Sacks, "Tişörtleri imzala ve sat! Koleksiyonluk parçalar!" diye yazdı. Gazeteci Mat Honan ise "Blackbirds tişörtleriyle alay etmenin, onları imzalamanın ve satmanın düşündüğünüz kadar iyi bir şaka olduğundan şüpheliyim" diye yanıtladı.

2016'da tişörtlerden birini, o zamanlar Twitter'ın CEO'su olan Jack Dorsey giymişti. Dorsey tişörtlerin ve mesajının "gerçekten farkında olmak, öyle kalmak ve sorgulamaya devam etmekle" ilgili olduğunu söylese de bu o dönem, Twitter'ın kendi pazarlaması için alaycı bir yol diye eleştirilmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU