Batan FTX'in psikiyatristi, şirket çalışanlarıyla ilgili "çılgın" iddialara yanıt verdi: "Yeterince seks yapmadılar"

Genç milyarder Bankman-Fried'ın 9 kişiyle birlikte yaşadığı öne sürülen evi, iddiaların odağında

Şirketin kurucusu ve CEO'su Bankman-Fried, soruşturma altında (AFP)

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in piyasaları sarsan çöküşü giderek tuhaf bir hal alıyor.

FTX yöneticilerinin cinsel yaşamı ve madde kullanımıyla ilgili spekülasyonlar gündeme gelirken, şirkete yıllardır psikolojik danışmanlık hizmeti veren psikiyatrist George K. Lerner, çalışanların "yeterince seks yapmadığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmaların odağındaki FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'ın, şirketin çevresindeki kişilerle çok eşli ilişkiler kurduğu iddia edilmişti.

Şirketin aynı zamanda "performans koçu" olan Lerner ise, çöküşle birlikte neredeyse tüm servetini kaybettiği söyleyenen Bankman-Fried'ın yakın arkadaşı olduğunu belirterek, bu iddiaları reddetti.

FTX çevresindeki kişilerin düşünülenin aksine, "çılgınca işler yapmadığını" savunan psikiyatrist, "Burası epey sakin bir yerdi. Üst düzey yöneticiler çoğunlukla satranç ve masa oyunları oynardı. Parti filan verilmezdi" diye konuştu:

İlla bir şey arıyorsanız çok az seks yaptıklarını söyleyebilirim.

Bankman-Fried'ın hem sevgilisi hem de kız kardeşinin şirketi Alameda Research'ün CEO'su olan Caroline Ellison'la birlikte yaşadığı Bahamalar'daki evi, çılgın seks partilerine yönelik spekülasyonların merkezinde yer alıyor.

İddiaya göre CEO'nun evinde, Ellison'ın yanı sıra şirketin yakın çevresinden 8 kişi daha kalıyordu ve ev sakinlerinin hepsi birbiriyle romantik ilişki içindeydi.

Ellison'a ait olduğu iddia edilen bir Tumblr hesabının keşfedilmesi de bu iddiaları beslemişti. Daha sonradan silinen hesabın sahibinin, paylaşımlarında çok eşli olduğuna dair imalarda bulunduğu görülmüştü.

VICE News'e ve New York Times'a açıklamalarda bulunan Lerner ise, bahsi geçen kişilerin "çok fazla çalıştığını" ve romantik ilişkilere zaman ayırmadığını savundu:

Daha düzgün flört ilişkileri olsa daha sağlıklı olurdu.

2022'nin başlarında 32 milyar dolar değere ulaşan ama likidite krizi nedeniyle birkaç hafta içinde iflas eden FTX, kripto para piyasasını derinden sarstı.

Şirketin çöküşünün ardından, 7 gün içinde kripto piyasasından kabaca 200 milyar dolar silindi.

Kripto para birimlerinin değeri hızla düşerken, FTX'in 1 milyondan fazla alacaklısının olduğu öne sürülüyor.

 

Independent Türkçe, Futurism, VICE, New York Times

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU