Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro: "Kokain dünyada yasallaşırsa uyuşturucu ticareti sona erebilir"
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, kokainin küresel ölçekte yasallaştırılması halinde uyuşturucu ticaretinin sona erebileceğini öne sürdü.
Petro, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada dünyada uyuşturucu ticaretinin arttığına işaret etti.
Petro, "Kokain dünyada yasallaşırsa uyuşturucu ticareti sona erebilir. Kokain, Latin Amerika'da üretildiği için yasa dışı kabul ediliyor. Oysa viskiden daha zararlı değil. Bilim insanları da bunu inceliyor. Barış istiyorsanız, uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetini ortadan kaldırmak zorundasınız." ifadelerini kullandı.
ABD'de resmi verilere göre yılda en az 75 bin kişinin fentanil nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Petro, "Fentanil, Amerikalıları öldürüyor ve bu madde Kolombiya'da üretilmiyor. Fentanil, ABD'li çok uluslu şirketlerin eczane ilacı olarak ortaya çıkmıştı." değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Bahçeli'ye geçmiş olsun mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Sayın Bahçeli'ye acil şifalar diliyor, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.
İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun Trump'a hediye ettiği çağrı cihazının fotoğrafını paylaştı
İsrail Başbakanlık Ofisi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump'a hediye ettiği altın çağrı cihazının fotoğrafını paylaştı.
Başbakanlık Basın Ofisinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Netanyahu'nun Beyaz Saray'daki görüşmede Trump'a altın bir çağrı cihazı hediye ettiği belirtildi.
Söz konusu hediyenin Netanyahu'nun 17 Eylül 2024'te Hizbullah üyelerinin taşıdığı çağrı cihazlarına yönelik saldırı kararını sembolize ettiği kaydedildi.
Netanyahu'nun Trump'a hediye ettiği çağrı cihazının ekranındaki "iki elinizle basın" ibaresi dikkati çekti.
Lübnan'da 17 Eylül'de Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları patlatılmıştı. Bu saldırılardan bir gün sonra 18 Eylül’de de yine Hizbullah üyelerinin kullandığı telsizler patlatılmıştı.
37 kişinin ölümüne 3 binden fazla kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasının ardından İsrail, Lübnan'da Hizbullah'ın üst düzey isimlerini hedef alan suikastları başlatmıştı.
İsrail yönetimi, yaklaşık 2 ay sonra saldırının sorumluluğu resmi olarak üstlenmişti.
Kayseri'de kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi
Kayseri'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İl Müdürlüğü verilerine göre, Kayseri genelinde devam eden kar yağışının yarın da görüleceği ve gece saatlerinde yoğun buzlanma oluşacağı, muhtemel risklere karşı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Mevcut hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla taşımalı eğitim, il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak il genelindeki, resmi özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 7 Şubat 2025 tarihinde eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde kreş, anaokulu ve ilkokula çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), malul, engelli, ağır kronik rahatsız ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır."
Avrupa Birliği: Gazze, gelecekteki Filistin devletinin ayrılmaz bir parçasıdır
Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Dış İlişkiler Sözcüsü Anouar El Anouni, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze Şeridi'ni "devralma" planıyla ilgili açıklaması üzerine, Gazze'nin gelecekteki Filistin devletinin ayrılmaz parçası olduğunu vurguladı.
El Anouni, AB Komisyonunun günlük basın toplantısında Trump'ın "ABD'nin, Gazze Şeridi'ni devralacağına" ilişkin sözleriyle ilgili açıklama yaptı.
Sözcü, "AB, hem İsrailliler hem de Filistinliler için uzun vadeli bir barışa giden tek yol olduğuna inandığımız iki devletli çözüme tamamen bağlı kalmaya devam ediyor. Gazze'nin gelecekteki bir Filistin devletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu açıkça belirttik." ifadelerini kullandı.
El Anouni, AB'nin pozisyonunun "Filistinlilerin daha fazla zorla yerinden edilmemesi" yönünde olduğunun altını çizdi.
Trump, Beyaz Saray'da kabul ettiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlenen ortak basın toplantısında, ABD'nin Gazze Şeridi'ni devralacağını söylemişti.
Gazze'nin artık tamamen yerle bir olmuş devasa bir yıkım alanı olduğunu kaydeden Trump, "Gazze'deki Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin çok daha iyi olacağını" ileri sürmüştü. Trump, Filistinlilerin Gazze'den ayrılmaktan başka seçeneklerinin olmadığını savunmuştu.
Santorini Adası'nda halk, tsunami riskine karşı önlem almaya başladı
Ege Denizi'nde son günlerde yaşanan sismik hareketlilik nedeniyle çoğu kişinin terk ettiği Santorini Adası'nda halk, tsunami riskine karşı kum torbalarıyla set yaparak önlem almaya başladı.
Yunan basınında yer alan haberlere göre, son günlerde art arda yaşanan sarsıntılar, Ada sakinlerinde büyük endişe yarattı.
Dün gece 5,2 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiği Santorini Adası'nda halk, olası tsunamiye karşı tedbir almak için sahil kenarlarına kum torbalarıyla set yapmaya başladı.
Öte yandan, Santorini Ticaret ve İş İnsanları Derneği Başkanı Nikos Nomikos, deprem endişesiyle yaklaşık 14 bin kişinin Ada'dan ayrıldığını, bu durumun işletmeleri olumsuz etkilediğini söyledi.
Hükümetten acil destek önlemleri alınmasını talep ettiğini belirten Nomikos, Ada'nın şu anda salgın dönemine benzer bir kriz durumu yaşadığını dile getirdi.
Moskova'da hafif motorlu uçak düştü: 2 ölü
Rusya'nın Moskova bölgesinde hafif motorlu uçağın düşmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, hafif motorlu uçak, eğitim esnasında Moskova bölgesindeki Myaçkovo Havaalanı yakınlarında düştü.
Nedeni henüz belirlenemeyen kazada, 2 kişi hayatını kaybetti.
Olay yerinde herhangi bir yıkım olmazken, arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
HSK'nin mazeret kararnamesiyle 268 hakim ve savcının görev yeri değişti
Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK), mazeret kararnamesiyle 268 hakim ve cumhuriyet savcısının görev yeri değiştirildi.
HSK Birinci Dairesinin, hakim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, idari yargıda 13, adli yargıda 255 olmak üzere toplam 268 hakim ve savcı yeni görevlere atandı. Kararnameyle Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin Adana Cumhuriyet Başsavcılığına, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş de Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına görevlendirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Özkan Gürdoğan ise Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.
Deprem bölgesinde konuşan bakanların üstündeki tente fırtına sebebiyle uçtu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Maraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Azerbaycan Mahallesi'nde düzenlenen anma programında konuştu. Hamza Dağ konuşurken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da bulunuyordu.
Hamza Dağ’ın konuşması sırasında aniden çıkan rüzgar nedeniyle heyet kısa süreli panik yaşandı. Bakanların üstündeki tentenin bir kısmı fırtına sebebiyle uçtu.
Deprem bölgesinde konuşan bakanların üstündeki tente fırtına sebebiyle uçtuhttps://t.co/WiSXXi1OnN pic.twitter.com/tvpZmSN5cj
— Independent Turkish (@TurkishIndy) February 6, 2025
Eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında iddianame düzenlendi
Battal İlgezdi hakkında, Ataşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ruhsata aykırı inşa edilen 7 yapıya ilişkin yıkım kararlarını uygulamadığı iddiasıyla "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçundan iddianame düzenlendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, Ataşehir'deki imara aykırı yapılarla ilgili İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince hazırlanan rapora yer verildi. Buna göre raporda, ilçede İmar Kanunu'na aykırı yapılan bazı projeler olduğu, bunlardan bir kısmı için kanunun ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapılara ilişkin düzenlemeyi içeren 32. maddesi kapsamında işlem yapılmasına karar verildiği, ancak belediye başkanı ve görevlilerinin bu kararı yerine getirmediği belirtildi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığınca, görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle İlgezdi ve 8 kişi hakkında soruşturma izni verildiği, Danıştaya yapılan itirazın da reddedildiği anlatılan iddianamede, İlgezdi ve 8 şüphelinin Belediye Encümenince ilçedeki 7 taşınmazla ilgili 2020-2022 arasında verilen yıkım kararlarını uygulamadıkları kaydedildi.
İddianamede, şüphelilerin mimari proje ve imara aykırı yapıları ortadan kaldırmayarak kamunun zarara uğramasına sebebiyet verdikleri ifade edildi. Battal İlgezdi, Mahmut Murt, Mehmet Ali Düzova, Sinem Taş, Aysun Gökçen, Cenan Arslan, İlhami Yılmaz, Kalender Özdemir ve Mahmut Benli'nin "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçundan 10 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianame, değerlendirilmesi için Anadolu Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.
Meksika, Trump'ın “gümrük vergisi tehdidi” sonrası ABD sınırına 10 bin asker gönderdi
Meksika, ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük tarifesi tehdidinin ardından 10 bin asker ile mühimmatların ilk kısmını ABD-Meksika sınırına gönderdi. Meksika Ulusal Muhafız üyeleri, Ciudad Juárez'in dış mahallelerinde incelemeler yaptı; siperlere gizlenmiş merdivenleri ve halatları çıkarıp kamyonlara yükledi. Tijuana yakınlarındaki sınırın diğer bölgelerinde de devriye gezildiği görüldü.
Bu gelişme, Trump'ın Meksika'ya ağır gümrük tarifelerini uygulamayı bir ay süreyle erteleyeceğini duyurmasının ardından geldi. Bu duyurunun ardından, Meksika Cumhurbaşkanı Claudia Sheinbaum, karşılığında ülkesinin Ulusal Muhafızlarını sınırı güçlendirmek ve kimyasal madde fentanil kaçakçılığına karşı mücadele etmek için göndereceğini bildirdi. Trump, göç seviyeleri ve fentanil aşırı dozlarının geçen yıl boyunca önemli ölçüde düşmesine rağmen sınırda acil durum ilan etti. ABD ise Meksika'ya kartel şiddetini körükleyen ABD silahlarının girişini durdurmak için daha fazla önlem alacağını açıkladı.
Ulusal Muhafız liderlerinden José Luis Santos Iza, ilk grup askerlerin gelişine ilişkin Meksika ve ABD basınına yaptığı açıklamada, "Sınırda sürekli bir gözetim olacak. Bu operasyonun başlıca amacı, Meksika'dan ABD'ye uyuşturucu kaçakçılığını engellemektir, özellikle de fentanil” dedi. Meksika hükümeti verilerine göre, Ciudad Juárez'e en az bin 650 asker, Tijuana’ya ise bin 949 asker gönderilmesi bekleniyor.
Hatay'da depremde ölenler için kilise enkazı önünde ayin yapıldı
Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılan Antakya Ortodoks Kilisesi'nin enkazı önünde afette yaşamını yitirenler için ayin düzenlendi.
Merkez Antakya ilçesindeki kilise enkazı önünde gerçekleştirilen ayini, Antakya Rum Ortodoks Patrik Vekili Peder Pavlus Orduluoğlu ile pederler Jan Dellüller ve Dimitri Doğum yönetti. Orduluoğlu, konuşmasında, kalplerinde hüzün, gözlerinde umut olduğunu söyledi. İlçenin yeniden yükseldiğini dile getiren Orduluoğlu, "Antakya'mızı tekrardan inşa etmek için Allah bütün idarecilerimize sağlık, sıhhat versin. Hep beraber, devlet ve millet, bütün azınlıklar, sevgiyle, kardeşlikle Antakya'yı inşa edeceğiz" dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua edilen ayinde bazı katılımcılar gözyaşı döktü.
"Sahibinden" hakkında rekabet soruşturması açıldı
Rekabet Kurulu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını ve geçici tedbir uygulanmasını kararlaştırdı. Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan açıklamada, Sahibinden'in kurumsal ve bireysel üyelerin vasıta satış faaliyetlerine yönelik çevrim içi platform hizmetleri pazarlarında elde ettiği kullanıcı verilerini, çevrim içi ikinci el araç alım-satım hizmetleri pazarında kullanımı ve Otobid hizmetine ilişkin yoğun reklam harcamaları ile hakim durumuna olanak sağlayan parametrelerden aldığı güç vasıtasıyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açıldığı bildirildi.
Teşebbüsün kullanıcı verilerini hizmetleriyle birleştirme davranışının, rekabeti ihlal ettiğini gösteren ciddi bulgu olduğuna işaret edilen açıklamada, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ'ye telafisi mümkün olmayacak zararların önlenmesi amacıyla nihai karar verilinceye kadar geçici tedbir uygulanacağı aktarıldı. Açıklamada, uygulanacak geçici tedbir kararlarına ilişkin de bilgi verilerek, şunlar kaydedildi:
Sahibinden'in ana sayfasında Otobid hizmetine ilişkin yer verilen gösterimler, ilan verme seçeneğinin önüne geçecek şekilde tasarlanmayacak. İlan verme aşamasında bireysel kullanıcılara yönelik yönlendirmeler engellenecek. Kurumsal üyelerin vasıta satış faaliyetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti ve bireysel üyelerin vasıta satış faaliyetlerine yönelik çevrim içi platform hizmeti yoluyla elde ettiği kullanıcı ve ilan bilgileri/verileri dahil tüm bilgi/veriler, çevrim içi ikinci el araç alım-satım hizmetleri pazarında kullanılmayacak. Bu amaçla gerekli organizasyonel, operasyonel, idari ve teknik tüm tedbirler alınacak.
Memleket Partisi’nden “30 milyon liralık borç” açıklaması
Memleket Partisi’nden yapılan açıklamada, partinin CHP’ye olası katılımının partinin 30 milyon liralık borcu yüzünden krize döndüğü iddiaları yalanlanarak, "Memleket Partisi’nin kimseye 5 kuruş borcu yoktur. Ortaya atılan iddialar tamamen hayal ürünü ve asılsızdır" denildi.
Memleket Partisi, “Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin CHP’ye katılması, partisinin 30 milyon liralık borcu yüzünden krize dönüştü” şeklinde yer alan haberlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Memleket Partisi’nin resmi X hesabından yapılan açıklamada, borç iddiaları yalanlanırken, "Memleket Partisi kıt imkanlarla kurulmuş; kurucularının, üyelerinin ve gönüllülerinin bağışlarıyla ayakta duran, kimsenin finanse etmediği tertemiz bir siyasi partidir. Memleket Partisi’nin kimseye 5 kuruş borcu yoktur. Ortaya atılan iddialar tamamen hayal ürünü ve asılsızdır" denildi.
İsrail Savunma Bakanı, ordudan Gazze sakinlerinin bölgeden ayrılmasına yönelik hazırlık yapmasını istedi
İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, ülke medyasında yer alan habere göre orduya, Gazze Şeridi sakinlerinin bölgeden ayrılmasına olanak tanıyacak bir plan hazırlanması talimatını verdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü yaptığı açıklamasında ABD'nin Gazze Şeridi'ni devralıp "Ortadoğu'nun Rivierası'nı" kuracağını ve tüm Filistinliler başka ülkelere yerleştirildikten sonra Gazze'yi kalkındıracağını söylemiş, Trump'ın bu açıklaması uluslararası toplum tarafından kınanmıştı.
TSK'nın Somali ve Aden Körfezi'nde görev süresi bir yıl uzatıldı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Somali ve Aden Körfezi'nde görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına yönelik tezkere yayımlandı.
TSK deniz unsurlarının bölgedeki görev süresinin 10 Şubat 2025'ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasına yönelik TBMM kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
EPDK afet bölgelerinde elektrik taleplerinin hızlıca karşılanmasına yönelik karar yayımladı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, afet bölgelerinde elektrik bağlantı taleplerinin hızlı biçimde karşılanmasına yönelik bir karar yayımladı.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ve afet bölgelerinde elektrik bağlantı taleplerinin karşılanmasına dair esasları belirleyen EPDK kararıyla, olağanüstü hal ilan edilen ve genel hayata etkili afet bölgelerinde elektrik bağlantı taleplerinin hızla karşılanması ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi öngörülüyor.
Erdoğan'dan gece 04,17'de deprem mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin 2. yılında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize bir kez daha sabrıcemil diliyorum. İlk günden beri devlet ve millet olarak 'Bir oluruz' dedik ve depremden etkilenen bölgelerimizden elimizi bir an olsun bile çekmedik." ifadesini kullandı.
"Hepimizi derinden sarsan, yüreğimizde büyük yaralar açan, milletimizin hafızasında asla silinmeyecek izler bırakan 6 Şubat depremlerinin ikinci seneidevriyesinde, yitirdiğimiz 53 bin 537 kardeşimizin her birine yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum." ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:
Deprem şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize bir kez daha sabrıcemil diliyorum. İlk günden beri devlet ve millet olarak 'Bir oluruz' dedik ve depremden etkilenen bölgelerimizden elimizi bir an olsun bile çekmedik. Bundan sonra da şehirlerimiz tekrar tam olarak ayağa kalkana kadar emekle, alın teriyle, metanetle, çelik bir iradeyle inşa ve ihya hamlemize devam edeceğiz. Sardığımız yaraları inşallah tam olarak iyileştirene, tüm vatandaşlarımız güvenli ve sıcak yuvalarına kavuşana kadar kararlılığımızdan ödün vermeyeceğiz. Toprağa verdiğimiz canlarımızın aziz hatıralarını aminlerle, Fatihalarla, Yasinlerle, dualarla kalplerimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Rabb’im ülkemizi ve milletimizi böylesi afetlerden muhafaza buyursun.
ABD Başkanı Trump'tan trans sporcuları kadın spor müsabakalarından men eden kararname
ABD Başkanı Donald Trump, trans sporcuları kadın spor müsabakalarından men eden başkanlık kararnamesini imzaladı.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği imza töreninde, seçim döneminde sözünü verdiği bir konuda daha adım attı.
Trump, imzaladığı başkanlık kararnamesiyle, doğuştan erkek olan trans sporcuların kadın spor müsabakalarına katılmasını yasaklayan düzenlemeyi hayata geçirdi.
Törende yaptığı konuşmada Trump, biyolojik olarak "erkek" ve "kadın" olarak iki cins olduğunu, bunun dışındaki tanımlamaları kabul etmediklerini ve trans sporcuların kadın spor müsabakalarında işinin olmadığını söyledi.
Trump, "Geçen yıl Paris Olimpiyatlarında bir erkek boksörün, kadın rakibine acımasızca davranması sonucunda onun 46 saniyede yenik sayılmasının ardından onun altın madalyasını çalmasını nasıl unutabilirsiniz? Tüm bunlar bugün sona eriyor, çünkü bu başkanlık kararnamesiyle kadın sporlarına karşı savaş sona erdi." değerlendirmesini yaptı.
Trump'ın imzaladığı kararname, federal fon alan tüm eğitim kurumları için, trans sporcuların kadın spor müsabakalarına katılmalarına izin vermeleri halinde söz konusu fonun kesilmesini zorunlu kılıyor.
Kocaeli'de kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara
Kocaeli'de kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının etkisini artırarak sürecek olması ve buzlanma tehlikesi nedeniyle yarın kent genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve Kur'an Kursları dahil) yarın eğitime ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, kamu kurumlarındaki hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan çalışanlar ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu olan kadın personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.
© The Independentturkish