Son yıllarda gerçekleşen en iyi şey, Batı ilkelerinin sahtelik maskesinin düşmesidir.
Bu gerçeği ortaya çıkarmak için büyük paralar ödeyip büyük çabalar harcasaydık bile, bugünkü gibi ortaya çıkmazdı.
Batı'nın onlarca yıldır yaptığı propaganda, küçük olaylarla kısa sürede çöktü.
Batı, kendi standartlarına ve mecazi olarak "ilkeler" olarak adlandırılan şeye göre tüm dünya için bir yaşam biçimi yaratmaya çalışıyor.
Batı'nın gündemiyle, planlarıyla ve yönelimleriyle uyuşanlar "etik", "yasal" veya "meşru" olarak tanımlanıyor.
Onlara benzemeyen ve uyuşmayanlardan ise tüm olumlu nitelikler çekilip alınıyor.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Her halkın kendine has özellikleri olduğuna, kendi düşüncelerine ve yaşam tarzlarına uygun olanı seçme hakkı bulunduğuna pek çokları inanır.
Ancak bunlar aynı zamanda belirli toplumların değerlerinin diğer toplumlara yayılması çabasını şiddetle reddederler.
Batı'nın (ezeli) sorunu, bize kendi tarihimizle, tecrübemizle ve değerlerimizle değil, kendi tarihi, tecrübesi ve değerleri ile yargılamak istemesidir.
Bizi 5 bin mil uzaktan yargılıyorlar ve en kötüsü de, diğerlerini kendilerine uygun olana ikna etmek için yürüttükleri sürekli seferberlik, yöntemlerine ve "ilkelerine" karşı çıkanlarla savaşmalarıdır.
Batı'nın (özellikle ABD ve Avrupa'nın) dünyada yaygınlaştırmak ve kabul edilmesini istediklerinin propagandasını yapmak konusunda etkileyici bir yeteneğe sahip olduğunu inkar etmiyorum.
Yaygın medya araçları, dijital platformlar, "Hollywood", modern yayın platformlarının yanı sıra, siyasi aktivizm, kaynak, nüfuz, yumuşak güç ve insan hakları örgütlerinin kullanımına ek olarak, bedel ödetme, tehditler ve diğerleri, hepsi Batı kampının safını tutan araçlar.
Batı herkese ulaşma ve ikna etme yeteneğine sahip iken, ilke ve özgürlükler şemsiyesi altında diğer halklarla tekrar tekrar çatışma girişimleri karşısında bu durum, hiçbir şekilde diğer halkların kabul etmesini ve susmasını gerektirmez.
Gücümüz, siyasi direnişten önce entelektüel direniş, çelişkileri açıklığa kavuşturma ve açıklamakta, basın ve medya olarak farkındalık yaratma, hükümetlerin ve kuruluşların doğal bir rolü olan yasama yoluyla mümkün olduğunca engellemeye çalışmakta yatıyor.
Batı, ilke ve normlarının çok iyi ve sıkı örülmüş olması, kırılgan ilkeler oluşturma konusundaki eski uygulamaları nedeniyle, tüm toplumlara sızmalarını sağlamak için fikirleri şekillendirme konusunda eksiksiz bilgiye sahip.
Bunu öyle bir şekilde yapıyor ki dünya, yaydığı şeylerin içindeki çelişkiyi çoğu zaman fark edemiyor veya algılayamıyor.
Fark ettiğinde veya algıladığında ise çok geç oluyor.
Bahisleri sağlam, zamana, mümkün olduğunca hızlı ve yüksek kalitede kazanımlar elde etmeye oynuyor.
"Twitter savaşı"nı takip ederken Batı'nın ihraç ettiği ilkelere yaklaşımını gözden geçiriyorum.
Elon Musk, "insan hakları" olarak tanımladıkları ya da en azından bazı gözlemcilerin böyle tanımladıkları şeyin propaganda yuvalarından birini yıkmaya karar verdi.
Bu sözde insan hakları onların gündemlerinin ölçülerine göre dikilmiş, gündemin değişikliklerine göre genişleyip daralan bir kıyafettir.
Musk, yalanı açığa çıkarmaya karar verdi ve bununla arı kovanına çomak sokmuş oldu.
Direniş açıklamaları, boykot duyuruları ve diğer çağrılar havada uçuştu.
Twitter'da yaşananlar, fırsat buldukça közlerini karıştırmaya katkıda bulunan rüzgarların esmesini bekleyen küllerin altında yatan binlerce dosyadan biri.
Bu dosyaların bazıları kısa vadeli hedefler, bazıları da uzun vadeli hedefler, üçüncü bir kısmı da büyük bir değişimi hedefleyen, nesillerin değişmesine ve yeni nesillerin sunduklarını kabullenmesine bahse giren ebedi hedefleri gerçekleştirmek için hazırlanmıştır.
Karşı karşıya olduğumuz en önemli meydan okuma, bunların ayrımında olmak, dikkatli olmak ve dik durmaktır.
Yakın geçmişe dönersek, Batı medyasının Suriye'deki paralı askerler konusunda nasıl davrandığını, buna karşılık Ukrayna'da onları nasıl karşıladığını ve kahraman olarak tanıttığını görüyoruz.
Haberlerde ve politikacıların açıklamalarında her şey belgeli.
Ayrıca, -şimdi de açıkça takip ettiğimiz sistematik bir kampanya- çocuk haklarını çarpıtmak, eşcinselliği güçlü bir şekilde dayatmaya çalışarak çocukları hayatları boyunca "anne babasız" yaşamaya zorlamak için yürütülen sürekli bir seferberlik var.
Bunlar, toplum veya din bir yana, herhangi bir sağlam fıtratla çelişen düşüncelerdir.
Dahası Batılı ilkelere göre çocuk haklarına yönelik bir ihlaldir.
İlkelerin kimse fark etmeden değişip dönüştüğünü söylemedik mi?
Bunlar canlı hafızadan örnekler ve tarih kitaplarında daha kapsamlı ve önemli örnekler var.
Hiçbir zaman yenilmemeli ve medeniyet, bilgi ve öncülük kavramlarını taşıdıkları için ithal eder etmez her şeyin doğruluğuna ve geçerliliğine inanmamalıyız.
Artık biz onlardan daha hızlıyız, Batı her zamankinden daha yavaş, gerçek budur.
*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
Independent Türkçe için çeviren: Asasmedia