Danıştay'dan FETÖ gerekçesiyle ihraç edilen 178 hakim-savcı için göreve iade ve tazminat kararı

Danıştay 5. Dairesi, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 178 ismin mesleğe dönmelerine karar verdi

Fotoğraf: AA

Danıştay 5. Dairesi, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 178 ismin mesleğe dönmelerine karar verdi. Verilen karar sonrası yargı mensuplarından 122’si göreve iade edilirken, 56 ismin bulunduğu liste ise HSK’ya geldi.

Sabah’tan İlker Turak’ın haberine göre, Danıştay 5. Dairesi, meslekten çıkarma kararının iptali için açılan davalarda çok sayıda iptal kararına imza attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Danıştay 5. Dairesi, iptal kararı verdiği 178 ismi Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun Danıştay’ın vermiş olduğu iptal kararlarını temyiz edip etmeyeceği bilinmiyor, iptal kararlarının temyiz edilmesi durumunda son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verecek.

Danıştay 5. Dairesinin verdiği iade kararının ardından bütün bu kişilere faiziyle birlikte Devletin tazminat ödeyecek. Danıştay 5. Dairesinin verdiği kararda "Bu karar nedeniyle yoksun kaldığı maddi haklarının meslekten çıkarıldığı tarihten itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verildi" denildi.

 

 

Sabah

DAHA FAZLA HABER OKU