Kılıçdaroğlu: HDP'yi şeytanlaştırmıyoruz, görüşürüz niye görüşmeyelim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "HDP bizim masada yok doğru. Ha konuşulur mu konuşulur. Mithat Bey saygın bir bilim insanı. Görüşürüz niye görüşmeyelim" diye konuştu

Fotoğraf: Reuters

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1 canlı yayınında Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı adayının 6'lı masada belirleneceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Neden cumhurbaşkanı adayınızı açıklamayorsunuz diyorlar. Önce 6 lider Türkiye'yi nasıl yöneteceğimiz konusunda görüş birliğine varmak zorundayız. Cumhurbaşkanı adayı 6 liderin ortaklaşarak karar verdiği bir isim olmalı" diye konuştu.

"Vatandaşa sükunet etmek düşüyor"

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu'nun "Cami cemaatine saldırılar olabilir" ifadesini değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu toplumun sağ duyusuna güveniyorum. Kimin neyi ne amaçla yaptığının farkındayız. Vatandaşa sükunet etmek düşüyor. Arada cam çerçeve indirilecektir, toplumun beğenmediği olaylar gerçekleşecektir, bundan uzak durmamız gerekiyor.

Erdoğan'ın başkanlığındaki iktidar, Türkiye'de demokrasiyi askıya almış durumda. Biz demokratik yollarla demokrasiyi güçlendirerek hayata geçireceğiz. 

"Bütün partilerle görüşen tek parti CHP"

Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 6'lı masaya yönelik açıklamaları da CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yöneltilen sorular arasındaydı.

Kılıçdaroğlu "Altı liderin oluşturuduğu bir masa var. Altı lider birlikte hareket ediyoruz. Elbetteki biz HDP'yi şeytanlaştırmak istemiyoruz. Bütün partilerle görüşen tek parti CHP. HDP masada yok. Zamanı gelince konuşuruz. Mithat Bey (Sancar) saygın bir bilim insanı, neden konuşmayalım. Türkiye kucaklaşır, haklıyla kucaklaşmayan bir insan siyaset yapabilir mi?" diye konuştu.

"KHK'lıları biz göreve başlatacağız"

"KHK'lıların tamamını görevlerine iade edeceğiz" sözlerine de açıklık getiren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

KHK ile barış akademisyenleri atıldı evet hepsini görevlerine geri getireceğiz. KHK ile atıldı bir kişi, savcı dedi ki soruşturmaya gerek yok. Ama sizi başlatmıyorlar. Biz başlatacağız. Savcı bir şey yok diyor, sen açlığa mahkum edeceğim diyorsun. E bu devlet değil ki.

Mahkemede beraat etmiş, AYM’de beraat etmiş. Biz başlatacağız.

Mahkum olanlar da var, FETÖ olur, başkası olur. Biz onları zaten istesek de göreve iade edemeyiz. Gerçekten bunlarda akıl yok. Acaba Kılıçdaroğlu’nu nasıl sıkıştırabiliriz? Ya FETÖ ile her türlü rezaleti yapan sizdiniz. Onların talimatı altında olan sizdiniz.

"SADAT'a en çok karşı çıkması gereken kişi Bahçeli'dir"

CHP lideri açıklamalarına şöyle devam etti:

SADAT, karanlık bir örgüttür. SADAT'a en çok karşı çıkması gereken kişi milliyetçiyim diye geçinen Sayın Bahçeli'dir. ASRİKA diye devlet kuracağım diyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne son vereceğim diyor, sesi bile çıkmıyor Bahçeli'nin.

Büyün kirli çamaşırları tek tek ifşa ediyoruz, Türkiye'nin bekası ve geleceği için. Herkesin rahat edeceği bir iklim için. 

"Samimi olan bütün ülkücüler bizim yanımızda"

"Devlet Bahçeli Bey bugün şahsınıza yönelik çok sert konuştu. Neredeyse tırnak içerisinde sizden hesap soracağım dedi. Vatan hainliği ile eşdeğer haline getirdi. Buna ne diyeceksiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Ben ona Başbakan ol dediğimde neden olmadı? Şimdiden soralım. Niye? Sayın Bahçeli’nin bana yönelik tavrını ben anlarım. Niçin? E oy kaybediyor. Samimi olan bütün ülkücüler bizim yanımızda. Biz onlarla beraberiz. Vatanseverlik ülkücülükse biz de ülkücüyüz. dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Niye kardeşim?" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Sedat Peker gibi bir figüre kulak veriyor musunuz?

Devleti adaletle yönetmezseniz ve devleti yönetenler vatandaş için değil de kendisi için çalışırsa herkes devletin hazinesini tırtıklamaya başlar. Peker bunu aydınlığa çıkardı. Yer veriyor, zaman veriyor. Olayın içinde olduğu için ve birebir bildiği için tabii ki önemli. Talan o kadar yaygınlaştı ki bu yargıya da sıçradı. Zaten siyaset kurumu baştan aşağı kirliydi. Peker konuşamasın diye önlem almaya çalışıyorlar. Talanın boyutları… İstanbul borası, SPK… İstifa ediyorlar. Neden ediyorlar? Korkudan. Ben gayet iyi biliyorum ama ayrıntıya girmeyeyim. Ucuz saraya dayanıyor. Daha ne olsun?

Türkiye’nin affa ihtiyacı olacak mı? 

Hiçbir affa gerek yok. Zaten kişi itiraf ediyorsa ona uygun hükümler var.

Siyasi davalardan yatanlar peki?

Haksızlığa uğrayan herkes için adalet tecelli edecek.

Mesela Selahattin Bey?

E çıkacak. Çıkması lazım. Osman Kavala da öyle.

Size "ergen" diyen Soylu’ya ne diyeceksiniz?

Fotoroman Süleyman. Başka ne diyeyim? Bütün kaçakçılarla fotoğrafı çıkıyor. Fotoroman Süleyman.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU