Çataklı: Alevi kurumlarına yönelik saldırıda bazı örgüt bağlantıları da var

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine yapılan saldırının "çok açık bir provokasyon" olduğunu ifade etti

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlediği "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çataklı, Ankara'da Alevi STK'leri ile cemevine yapılan saldırıya ilişkin kaç kişinin gözaltına alındığı ve bunların bağlantılarına ilişkin soru üzerine, önceden planladığı belli olan çok açık bir provokasyonla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayın gerçekleşme süresinin çok kısa bir zamanı kapsadığına dikkati çeken Çataklı, "3 kişi gözaltına alındı, soruşturma devam ediyor. Bazı örgüt bağlantıları da elde var irtibatlarıyla ilgili. Ancak soruşturma devam ettiği için onu soruşturmanın sonucunda değerlendirmek daha uygun olur diye değerlendiriyorum" açıklamasını yaptı.

"KPSS soruşturması yok"

2022 KPSS lisans oturumundaki bazı soruların, bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu" iddiasına yönelik soruşturma başlatılıp başlatılmayacağıyla ilgili soruya da yanı veren Çataklı, "Konu çok taze. Cumhurbaşkanımız Devlet Denetleme Kurulumuzu görevlendirdi. Süreç ilerlesin, daha sonra bunları değerlendirelim" diye konuştu.

Açıklamalarında Suriyeli göçmenlere de değinen Çataklı "Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 514 bin 358'e ulaştı. Bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı da 3 milyon 652 bin 633 kişi olarak gözüküyor" dedi.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU