Stranger Things'in genç yıldızı ilk uzun metrajlı filmini yönetmeye hazırlanıyor

19 yaşındaki Finn Wolfhard rol alacağı Hell of a Summer’ın ortak yapımcılığını ve yönetmenliğini de üstlenecek

Stranger Things'le yıldızı parlayan Finn Wolfhard dizi setine girdiğinde 13 yaşındaydı (Netflix)

Stranger Things'in yıldızı Finn Wolfhard, popüler Netflix dizisinin dördüncü sezonunun ardından "Hell of a Summer" adlı korku-komedi filmini yazıp yönetmeye hazırlanıyor.

Salı günü (12 Temmuz), Wolfhard'ın uzun metrajlı filmi Jesse Eisenberg'ün yakında vizyona girecek komedi-dram filmi When You Finish Saving The World'deki rol arkadaşı aktör Billy Bryk'le birlikte yazıp yöneteceği bildirildi.

Variety'nin haberinde, Bryk ve Wolfhard'ın Hell of a Summer'da aynı zamanda The White Lotus oyuncusu Fred Hechinger'la birlikte rol alacağı ama senaryo detaylarının açıklanmadığı belirtildi.

19 yaşındaki Wolfhard şu ifadeleri kullandı:

İlk uzun metrajlı filmimin ortak yönetmeni olacağım için çok heyecanlıyım. İnanılmaz bir oyuncu ve set ekibiyle, aynı zamanda 30West ve Aggregate gibi şirketlerle çalışma şansı elde etmek gerçekten rüya gibi.

Hell of a Summer'ın yapımcılığını Hechinger, Aggregate Films'den Jason Bateman ve Michael Costigan, Part and Labor'dan Jay Van Hoy üstlenecek.

Wolfhard, Duffer kardeşlerin kötülüğün her zaman köşede gizlendiği durgun Amerikan kasabası Hawkins'te geçen destansı bilim kurgu/korku draması Stranger Things'de Mike rolünü canlandırıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi, Millie Bobby Brown (Eleven), Noah Schnapp (Will) ve Gaten Matarazzo'dan (Lucas) oluşan genç kadrosundan süperstarlar yarattı. Oyuncu kadrosu Winona Ryder ve David Harbout'la tamamlandı.

Dizinin bu yıl mayısta yayımlanan dördüncü sezonu, distopik Kore draması Squid Game'den sonra Netflix tarihinin ilk dört haftasında izlenmesi bir milyar saati aşan ikinci orijinal yapımı oldu.

Wolfhard ayrıca Bryk'la birlikte Jason Reitman'ın Ghostbusters: Afterlife'ta da oynamıştı ve Eisenberg'in yönetip Emma Stone'un yapımcılığını üstlendiği When You Finishing Saving The World'de Julianne Moore'la birlikte rol alacak. Filmin bu yıl içinde gösterime girmesi planlanıyor.

Aslen Vancouverlı olan Wolfhard, yönetmenlik kariyerine 2020'de Fantasia Film Festivali'ne kabul edilen ve En İyi Kanada Yapımı Kısa Film ödülünü kazandığı Night Shifts adlı kısa filmle başladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU