Stranger Things hayranlarının çılgın bir Eddie Munson teorisi var

Sezon finalinin ardından izleyiciler TikTok'ta yaratıcı teoriler üretmeye başladı

Eddie Munson (ortada) diziye çok geç girmesine rağmen izleyicilerin favorisi oldu (Netflix)

Stranger Things'in 4. sezonunun son bölümünde dizinin sevilen karakterlerinden birinin ölümü izleyicileri hüsrana uğratmıştı. Dizinin TikTok’taki hayranlarınınsa konu hakkında farklı bir teorisi var.

*Bundan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Joseph Quinn’in canlandırdığı Eddie Munson karakteri, diziye 4. sezonda girmesine rağmen izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Dungeon and Dragons hayranı ve metalci Eddie Munson, sezonun öne çıkan karakterlerinden oldu. Chrissy Cunningham’ı öldürmekle suçlanan Eddie, haksız ithamlara rağmen kasabayı korumak için çocuklarla birlikte hareket etti.

Ne yazık ki sezon, izleyicilerin korktuğu gibi sonlandı. Arkadaşlarının Upside Down’da Vecna’ya saldıracak vakit kazanması için Demobatların dikkatini dağıtmaya çalışan Eddie, yarasaların saldırısına uğradı ve Dustin’in kollarında öldü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sezonun ardından TikTok, Eddie’nin ölümü karşısında şok olan ve üzüntüsünü belirten kullanıcıların içerikleriyle doldu. Eddie’nin videolarına üzgün müzikler eklenerek yapılan düzenlemeler yoğun ilgi topladı. Kullanıcılar, “Ağlamamı durduramıyorum”, “Ölüm sahnesinde öyle bir ağladım ki”, “Dizide daha uzun kalamaması karşısında paramparça oldum” gibi yorumlar yaptı.

Karakterin öldüğüne inanmak istemeyen hayranlarınsa farklı bir teorisi var. TikTok’ta ilk olarak @.dizay isimli kullanıcının paylaştığı ve kısa sürede 2,7 milyon görüntülenen videodaki teoriye göre Eddie Munson 5. sezonda geri dönebilir. 

Teori, Dungeon and Dragons oyununda Vecna’nın en güvendiği teğmenlerinden vampir Kas’ın Vecna’ya ihanet edip onu öldürmesine dayanıyor. Demobatların saldırısıyla ölen Eddie de bir tür yarasa ısırığıyla öldüğü için vampire dönüşme ihtimali üstünde duruldu. Teoriye karşı çıkanlar Demobatların daha önce Steve Harrington’ı da ısırdığını ileri sürse de savunucular vampire dönüşmek için önce ölmek gerektiğini belirtti.

Hayranlar Kas ve Eddie’nin benzerlikleri üstünde de durdu: Eddie de Kas’in kullandığına benzer şekilde kılıç ve kalkan kullanıyordu. Ayrıca Eddie’nin yarasa dövmelerinin de bir işaret olabileceği söylendi. 

Dizinin yaratıcıları Duffer kardeşlerin daha önce de ters köşe yaparak öldüğü bilinen karakteri geri döndürmüş olması Eddie hayranlarını biraz daha umutlandırdı. Öte yandan Happy Sad Confused isimli podcast’te “Eddie Munson öldü mü?” sorusuna Duffer kardeşlerden biri “Evet”, diğeri de “Maalesef, evet” diyerek cevap verdi. Dizinin yaratıcıları söyleşinin devamında ise şu vurguda bulundu: 

Eddie’yi hep trajik bir karakter olarak düşünmüştük. Upside Down’dan kurtulsaydı bile onu şeytana tapan bir katil olarak gören kasabada pek bir geleceği yoktu.

Yine de, Collider’a konuşan Ross Duffer, Stranger Things'in 5. sezon senaryosunu yazmaya Ağustos’tan önce başlamayacaklarını belirtti. Eddie karakterinin geleceğini değiştirmek için hala vakit olabilir.

 

Independent Türkçe, CNet, Collider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU