Bir dakikada 1 milyon dolar çalan hırsızlar kameralara yakalandı

Yıldırım hızıyla gerçekleşen soygunda hırsızlar kuyumcunun vitrinlerini çekiçle parçaladı

ABD'de hırsızlar yıldırım hızıyla yaptıkları soygunda bir dakikada 1 milyon dolarlık mücevher çaldı.

New Jersey eyaletindeki Middlesex County'de yer alan Virani Jewelers adlı kuyumcuya giren 8 kişinin cuma günü gerçekleştirdiği hırsızlık güvenlik kameralarına yansıdı.

Videoda, siyah kapüşonlu sweatshirt giyen hırsızların ellerinde silahlarla dükkanın ön kapısından bir anda içeri girdiği görülüyor.

Hırsızlardan bazıları ellerindeki çekiçlerle cam vitrinleri parçalayarak altınları ve diğer mücevherleri hızla çantalara doldururken, diğer soyguncular da çalışanlara tabanca doğrultuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoda bir hırsızın girişe yakın oturan çalışanlardan birini yere ittiği, başka bir hırsızın da kapının yanındaki bir kişinin kafasına silah tuttuğu da dikkat çekiyor.

Soygunun 19.45 civarında, dükkan kapanmadan kısa süre önce gerçekleştiği bildirildi. Mağazanın kime ait olduğuna yönelik bir bilgi paylaşılmadı.

Çalınan mücevherlerin değerine dair polis ya da mağaza sahibi tarafından bir açıklama yapılmazken, soyulan dükkanın yanındaki başka bir kuyumcu, çalınan mücevherlerin yaklaşık 1 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti.

Hırsızlar, yaklaşık bir dakika süren soygunda polisler gelmeden olay yerini hızla terk etti.

Woodbridge Polis Teşkilatı hırsızların kimliklerini tespit etmeye çalıştıklarını duyururken, olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.



Independent Türkçe, New York Post, ABC

DAHA FAZLA HABER OKU