Türeme siyasi tilkilere dikkat

İsmail Müftüoğlu Independent Türkçe için yazdı

Fotoğraf: AA

Sözde İslam… bir ferdi bir ferdine kaynamaz
Bu halle, utanmadan, camide saf saf namaz

N.F.K.

 

Böyledir hükm-i kader, uyanıklar uyuyanları yer
                                
Azmi elden bırakma, yürümekle biter yol 
Gaflet uykusundan uyan, haydi cenge hazır ol

Mürai ve münafıkların, siyasi türemelerin telkinlerine dikkat et ki, saptırmasınlar.
 
Diken olup ayağa batacağına, gül ol da yakaya takıl.

 

Makalemize Independent Türkçe gazetesinin 17 Nisan 2022 tarihli iftarına bizi davet edip, şereflendiren, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni aziz kardeşimiz Nevzat Çiçek'e sevgi ve şükranlarımızı ileterek başlamak istiyoruz. 

Malum, ramazan ayı rahmet ve gönül kapılarının açıldığı aydır. Bu ayın lütfûna nail olmak, büyük bahtiyarlıktır. Ancak münafıkların iğvasına yakalanmamak şartıyla, huzur ve saadete vesile olur. Bu meyanda türeme siyasetçilerin yalanlarına katılmamak şartıyla da. Her siyasi liderin müspet görüşlerine elbette ki saygı duyulmalı, ancak türeme siyasetçiler hariç.

Diğer taraftan Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu'nun siyaset anlayışına dikkat çekmek istiyoruz. Konuşmaları ile tabanda makes bulması temennimizdir. Çünkü Sayın Karamollaoğlu kitabın ortasından konuşmaktadır.

İnancından asla taviz vermemekte, böylece Millet İttifakı içinde bulunan diğer partilere örnek olmaktadır. Yaptığı açıklamalarla siyasete seviye kazandırdığını, söylemlerinde tavizkâr olmadığını, olması gerekenleri de yüreklice dillendirdiğini görüyoruz. 

Buna rağmen, maalesef partisinde hazımsızlık içinde bulunanların, gizli muhalefet yaptıkları bilinmektedir.

Öncelikle bu insanların bu ayıptan kendilerini kurtarmaları, sonra da partide bir bütünlük bulunması gerekir. Yoksa tilkinin tavuğu gözetlemesi gibi, türeme siyasetçilere yol açılır.

Bu türeme siyasetçilerin siyasetinde şike vardır. Bunların gayretleri Saadet Partisi'nin temelini yerinden oynatmak ve onun yerine oturmaktır. Bu türeme siyasetçilerin taklitçi konuşmalarına, Milli Görüşçüler asla itibar etmemeli, tam aksi Sayın Temel Karamollaoğlu'nun etrafını almalı ve türeme siyasi tilkilere fırsat vermemelidir. 

Zira türeme siyasi tilkilerin tek hedefi, Saadet Partisi'dir. Yaptığımız araştırmalarda bunu aynıyla görüyoruz. Önceden beri Ak Parti ile temas halinde olan bu türeme siyasetçilere dikkat edilmesi ve heveslerinin kursaklarında kalması sağlanmalıdır. Onun için de Saadet Partililer saflarını sıklaştırmalıdır.

Hemen belirtelim ki, Milli Görüş'ün tüm genel başkanlarını tanımış bir insan olarak, genelde, hepsinin takdire şayan olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Temel Karamollaoğlu'nun siyaset anlayışı farklı ve son derece yiğitçedir.

Ayrıca eğilip, bükülmeden dimdik ayakta durmaktadır. Ne var ki sonradan Milli Görüşçü olanlar, maalesef bunun kadr-u kıymetini tam anlamıyla kavrayabilmiş değildir.  Zira onlar, paraşüt birliği gibi zahmetsiz sayeban olmaya çalışmaktadır.

Temel Karamollaoğlu'nun siyasi mantığını anlamak nasip işidir. Farklı görüntü vermeye çalışanlar daima olmuştur. Milli Görüş düşüncesinde dün olduğu gibi, bugün de aynı düşüncede olanlar vardır. Yani bunlar Saadet Partisi kalesine gol atmaya çalışmaktadır. Bu hal, siyasi beklenti içinde olanlarda görülmektedir.

Zaman zaman Milli Görüş'te siyasi kırılmalar olmasaydı, bugüne kadar Milli Görüş daima iktidar olacaktı. Böylece zirve projeleri ve ekonomik kararları ile ülkemiz insanlarını soluklandıracaktı. 

Ama maalesef, bilindiği gibi, bölünmeler oldu. En son darbe de Saadet Partisi'ni sömürmeye çalışan varis kişiler tarafından gerçekleştirildi. 

Bizim de zaman zaman muhalif davranışlarımız olmuştur. Ancak menfaat mülahazası ile Milli Görüş'ten asla tavizkâr olmadık. Hep Milli Görüşçü olduk. Çünkü Milli Görüş tariki müstakimdir. Biz de bu görüşü kuran ilk 18 kişiden birisiyiz.

Kalın selametle.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU