NASA'nın Twitter hesabından yanlışlıkla bikinili bir modelin fotoğrafı paylaşıldı.
15 Nisan'da paylaşılan ve yayımlandıktan hemen sonra silinen gönderiye ekonomi gazetesi Bloomberg'in Çinli moda markası Shein'le ilgili bir haberinin bağlantısı da eşlik etti.
Gönderide fotoğraf ve bağlantının üzerinde, "Hızlı moda devi Shein, 100 milyar dolarlık değere ulaştığı için ABD'li tüketicileri meşgul ediyor" ifadeleri yer alıyordu.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Kullanıcıları Bloomberg'in haberine yönlendiren bağlantıda da moda markasının değerinin 100 milyar dolara ulaştığı ve hızlı moda akımının çevre kirliliğine neden olduğu aktarılıyordu.
Ajansın gönderisinin silinmesinin ardından ortaya çeşitli teoriler atıldı.
Gönderinin ekran görüntüsünü alarak kendi hesabından paylaşan bilim muhabiri Eric Berger, hesabın hacklenmiş olabileceğini öne sürdü.
Ancak Berger'ın tweet'i de kısa süre içinde silindi.
Ayrıca NASA'nın gönderisinde herhangi bir dolandırıcılık amacı göze çarpmıyordu.
Buradan hareketle Twitter kullanıcıları, ajansın sosyal medya yöneticilerinden birinin hata yaptığı sonucuna vardı.
Bir Twitter kullanıcısı Berger'in tweetine yanıt olarak, "Hesap değiştirmeyi unuttular" diye yazdı.
Bu durum, sosyal medya yöneticilerinin aynı anda birden fazla hesap veya müşteriyle ilgilendiği anlamına geliyor. Zira söz konusu çalışanların çoğu zaman hesaplar arasında geçiş yapması gerekiyor ve bu da hatalara neden olabiliyor.
Ancak zaman zaman durum, çok daha vahim bir hal alabiliyor. Örneğin ketçap markası Heinz'in 2015'te kullanıcıları internet sayfasına yönlendirmek için oluşturduğu QR kodu hata sorucu bir kullanıcıyı porno içerikli bir siteye yönlendirmişti.
Şirket bunun ardından, yaşananlardan "çok pişman olduklarını" açıklamış ve söz konusu siteye yönlendirilen kullanıcılara ücretsiz bir yıllık üyelik teklif etmişti.
Independent Türkçe, Futurism, Digiday
Derleyen: Çağla Üren