PODCAST | Mustafa Emin Sağlam yorumladı: Etiyopya ile Tigray arasındaki ateşkesin seyri

"Afrika Birliği'nin genel merkezine ev sahipliği yapan Etiyopya'yı gelecekte neler bekliyor" ve "Tigray krizi hangi sürece evirilecek" sorularının cevabını "Afrika Zamanı"nın bu bölümünde bulabilirsiniz

Etiyopya Federal Hükümeti ile Tigray isyancıları arasında süren silahlı mücadelede ateşkes ilan edildi. Ateşkes süreci, binlerce sivilin öldüğü ve milyonlarcasının da etkilendiği iç savaşın en önemli kırılma noktalarından biri.

Afrika araştırmacısı Mustafa Emin Sağlam, "Afrika Zamanı" podcast programında Etiyopya Federal Hükümeti ile Tigray isyancıları arasındaki ateşkesi yorumladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlam, Afrika'nın sömürgeleştirilemeyen iki ülkesinden biri olan Etiyopya'nın siyasi ve etnik yapısını tarihsel arka planıyla anlattı.

Tigray krizine uzanan sürecin kırılma noktalarını aktaran Mustafa Emin Sağlam, iç savaşın başladığı günden bu yana yaşanan gelişmeleri yorumladı. 

"Afrika Birliği'nin genel merkezine ev sahipliği yapan Etiyopya'yı gelecekte neler bekliyor" ve "Tigray krizi hangi sürece evirilecek" sorularının cevabını Afrika Zamanı'nın bu bölümünde bulabilirsiniz.

Keyifli dinlemeler. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU