Don't Look Up'ın yönetmeni iklim krizi protestocularıyla tutuklanmayı teklif etti

Adam McKay "Bana ihtiyacınız olursa, orada olacağım" dedi

Adam McKay, Just Stop Oil kampanyasıyla beraber tutuklanmayı teklif etti (Just Stop Oil/YouTube)

Don't Look Up'ın yönetmeni, eğer davalarına yardımcı olacaksa iklim protestocularıyla birlikte tutuklanmayı önerdi.

Kampanya grubu Just Stop Oil'e (Petrolü Durdurun) neye ihtiyaçları varsa "emirlerinde" olduğunu söyleyen Adam McKay, doğrudan eyleme katılmaları için Netflix filminin yıldızlarına bile ulaşabileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Don't Look Up, gerçek hayattaki iklim krizinin bir metaforu olarak Dünya'yla çarpışma rotasındaki dev bir kuyruklu yıldızın yarattığı tehlikeye dikkat çekmeye çalışan, Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence'ın canlandırdığı iki bilim insanını anlatıyor.

McKay film için verdiği söyleşilerde medyaya iklim değişikliğini daha büyük bir haber olarak ele alma çağrısı yaptığını ve eğer basın bu yüzden ondan nefret ederse de "sorun olmadığını" söyledi.

Yönetmen bunun, iklim aktivistlerinin maruz kaldığı "hapse atılmak, hayatlarının mahvedilmesi" gibi şeylere kıyasla "ufak bir morluk" olacağını söyledi.

Neye ihtiyacınız olursa buradayım. Bir konuk evim var, medyada tanıdığım kimseler var, bağış toplama etkinlikleri düzenleyebilirim.

Beni arayıp 'McKay, bizimle beraber tutuklanmana ihtiyacımız var' derseniz, neye ihtiyacınız olursa, emrinizdeyim.

Bir kampanyacı söz konusu teklifi kabul edeceklerini söylediğinde McKay şakayla "Tam zamanı. Sanırım birinin bana kelepçe vurmasının vakti geldi" dedi.

Fakat yönetmen sözlerine şöyle devam etti:

Bana ihtiyacınız olursa, orada olacağım.

Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) ve Insulate Britain (Britanya'yı Yalıtın) gibi iklim protestoları taleplerinin duyulması için genelde karmaşa yaratmayı hedefliyor ve bu durum sıklıkla tutuklamalara yol açıyor. Hatta bazı göstericiler hapse atıldı.

Don't Look Up kadrosunun şiddet içermeyen doğrudan eyleme katılmasının sağlanması sorulan yönetmen, bunun için ulaşılmasının "doğal" geleceği bir çift olduğunu söyledi.

Sanırım evet diyecek bir çift var.

McKay geçen hafta sonu Just Stop Oil'in çevrimiçi seminerinde iklim protestocularına övgüde bulunarak, bu meselede "tutku" görmek isteyen kendi gibi kimseler açısından "can simidi" olduklarını söylemişti.

Yönetmen geçen ay klim krizi hakkında sadece "biraz endişeli" kimselerin "bizi öldüren kişiler" olduğu uyarısında bulunmuş ve bu zihniyetin halihazırda iklim inkarcılığından daha büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtmişti.

McKay, Britanyalı parlamento mensuplarıyla yaptığı bir tartışmada, iklim krizinin "torunlarımı ilgilendiren" bir olgu olduğu görüşünden "vazgeçilmesi gerektiğini" söylemişti.           



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/climate-change/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU