Akit yazarı: AK Parti’ye tavsiyelerimiz

"Ak Parti’yi ayakta tutan kolonların güçlendirilmesi gerekiyor. Ak Parti’nin Kürt seçmenle arasını düzeltmesi gerekiyor"

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, “AK Parti’nin özeleştiriye ve muhasebeye ihtiyacı olduğunu” söyledi.

Şanlıdağ, “AK Parti’ye tavsiyelerimiz” başlıklı köşe yazısında  “Eskiden Ak Parti’yi savunan pek çok kesim, bugün ne yazık ki en sert muhalefeti yürütüyor. Ak Parti’ye yönelik değişim yaşamayan tek kesim, kendi sosyolojik tabanıdır” görüşünü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ak Parti’nin, bir özeleştiriye ve muhasebeye ihtiyacı var” diyen Akit yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Muhalefetin yaptığı ve yapacağı bir şey yok. Yamalı bohça ile çözüm mü olur?  Pahalılık ve halkın tedirginliği onların işine yarıyor. Ortamın, muhalefetin lehine olgunlaşmasına müsaade etmeyelim. Bu krizde dahi dev projeleri bir bir hayata geçiren bir iktidar, market ve faiz lobilerine söz geçiremiyorsa, yandı gülüm keten helva. 

Ak Parti’nin en büyük kozu, muhalefetin gelecekle ilgili ortak bir tasavvurunun olmamasıdır. Bunu seçimlerde iyi kullanmalıdır.  Bunun için de, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının halkın en acil sorunu olduğu gerçeğini kabullenelim ve adımlarımızı ona göre atalım.  Zaten ayakta durmakta zorlanan kitleler ve orta sınıf, geçim sıkıntısını derinden hissediyor. 

Ak Parti’yi ayakta tutan kolonların güçlendirilmesi gerekiyor. Ak Parti’nin Kürt seçmenle arasını düzeltmesi ve bölge halkını HDPKK’nın eline bırakmaması lazım.  Kararsızlar havzasında bekleyen Ak Partili seçmenin muhaliflerin limanına yanaşmasının önüne geçilmeli ve ivedi adımlar atılmalıdır.  Esnaf ve dar gelirli, asgari ücretli kesimlere dönük düzenlemelerin seçimler öncesinde hızla yaşama geçirilmesi sağlanmalıdır. 

 

Akit, Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU