İşyerinde mutsuz musunuz? "Büyük İstifa"ya katılma zamanınız geldi

Herkes güvenli, tatmin edici ve adil bir ücret alacak şekilde çalışmayı hak ediyor

"Bunu yapacak durumdaysanız, ki bu kendi başına bir ayrıcalıktır, ayrılarak tepki gösterebilir ve becerilerinizi başka bir yere taşıyabilirsiniz" (Pexels)

Bu "Büyük İstifa" diye adlandırılıyor. Britanyalı işçiler kitleler halinde işlerini bırakmayı planlıyor. İstihdam firması Randstad UK, 6 bin işçiyle yaptığı ankette, katılımcıların yüzde 69'unun gelecek birkaç ay içinde işlerini değiştirmekten mutlu olacağını tespit etti. Neredeyse 4'te biriyse (yüzde 24) 3 ila 6 ay içinde yeni bir pozisyona geçmeyi planlıyordu.

Bu kimse için sürpriz olmamalı. Boris Johnson hükümetinin şoke edici biçimde kötü yönettiği ve 140 binin üzerinde ölüme yol açan Kovid-19 pandemisinden doğan olumlu bir şey varsa, o da işe yaklaşım şeklimizin değişime uğramasıdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çalışanlar, günlük işe gidip gelme zahmetinden ve masalarında aceleyle yedikleri solgun ''indirimli öğle yemeğinden'' kaçındıklarında da aynı ölçüde (veya daha fazla) üretken olabileceklerini fark ediyor. Muhafazakar partiden bazı üst düzey isimlerin inanmamızı istediği şeyin aksine, evden çalışmak kalıcı olacak.

Bu sadece nerede çalıştığımızla değil, nasıl ve kimin için çalıştığımızla da ilgili. Kişilere bakım sorumluluklarının üstesinden gelmekte veya kendi ruh sağlıklarına çok zararlı olmayan şekillerde çalışma konusunda esneklik sağlanmasının, daha fazla iş tatmini, daha yüksek üretkenlik ve personeli elde tutmayla sonuçlanacağı apaçık ortada.

Ne var ki daha iyi çalışma koşulları ve daha iyi bir iş-yaşam dengesine yönelik savlar bütünüyle işveren ve kârlılık açısından nasıl iyi olabileceğine odaklanmamalı. Kovid bazıları açısından bakış açısının değişimini kolaylaştırmış olabilir. Ama herkesin  güvenli, tatmin edici ve adil ücret alacak şekilde çalışmayı hak etmesi sebebiyle her tür farklı işten kişiye fayda sağlayan, gerçekten radikal bir çalışma değişikliğine ihtiyacımız var.

İşverenler çok uzun süredir kendilerine para kazandıran kişileri sömürüyor. Rutin olarak saygısızlığa uğrayıp gereğinden az değer görmekten, işyeri ayrımcılığına maruz kalmaya ve sağlığımızla refahımızı riske atmamızın beklenmesine kadar, genellikle son derece az şey karşılığında çok fazla şey veriyoruz.

Çocukluğumuzdan beri bize okulda çok çalışmanın ve yüksek eğitimde yine çok çalışmanın istikrarlı, iyi ücretli bir işi garanti ettiği yalanı söylendi. Başımızı eğmek ve Ortaöğretim Genel Sertifikalarımızı ve A-seviyelerimizi dikkatli biçimde gözden geçirmek, otomatik olarak "iyi" kariyere dönüşmüyor. Sistemin çok büyük kısmı bağlantıların, ebeveyn etkisinin ve aile servetinin ayrıcalığının avantaj sağlaması için ayarlanmış.

Ayrıca, bazı işlerin neden "iyi" görüldüğü ve genellikle bakım, temizlik, atık toplama ve mal teslimi gibi diğer en hayati rollerin "kötü" görüldüğü de incelemeye değer. Bu görüş, bu işlerde çalışanların düşük ücret almasına, iş güvensizliğine ve kabul edilemez çalışma koşullarına tabi kalmasına yol açıyor. Pandemi beraberinde "kritik işçilerin" görünürlüğünün artmasını sağladı ama her hafta kapı önünde yapılan alkışlar (tahmin edileceği üzere) sosyal bakım, süpermarket ve Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) çalışanlarının koşullarını iyileştirme yönünde hiçbir şey sağlamadı.

Kapitalizmde çoğu işin sömürücü olduğunu düşünüyorum. Kaçımız çalışma koşullarımız üzerinde anlamlı bir kontrol düzeyine sahip olduğumuzu, emeğimiz için adil bir ödeme aldığımızı ve çalışmanın günlük bir kapana kısılma ve (çoğu zaman) sefalet duygusundan daha fazlası olduğunu hissediyoruz?

Böyle olmak zorunda değil. Bunu yapacak durumdaysanız, ki bu kendi başına bir ayrıcalıktır, ayrılarak tepki gösterebilir ve becerilerinizi başka bir yere taşıyabilirsiniz. Bir sendikayı örgütlemek ve bunun parçası olmak, hemşirelerin zam almasını engellediklerinde sevinçle bağırmayan politikacılara oy vermek de çözümün önemli bir parçası olabilir.

Azami çalışma saati olmayan sözleşmeler, düzmece serbest çalışma ve serbest meslek tanımları, stresin ve fazla çalışmanın fetiş haline getirilmesi ve boş zamanlarımızda yaptıklarımızın "ek iş" olarak paraya çevrilmesi gerektiği fikri çöpe atılmalı. İşçilerin iktdarın bir miktarını geri almasının tam zamanı.


https://www.independent.co.uk/independentpremium/voices

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU