Melih Gökçek: Deniz Baykal, Ankapark konusunda bana destek oldu

Mustafa Tuna'yı eleştiren Gökçek, "Benim gözümde Mustafa Tuna'nın Mansur Yavaş'tan farkı yoktur" dedi

2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayyolu'nda yaptırılan parkın açılışını Deniz Baykal ve Melih Gökçek birlikte yapmıştı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 2017 yılında görevinden istifa eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek, Radyo Trafik Ankara'da her pazartesi yayınlanan Elvan Palaşıoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Ankara Güncesi programına konuk oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankapark ile ilgili konuşan Gökçek, Deniz Baykal'ın Ankapark'a destek verdiğini açıkladı. Mustafa Tuna'yı da eleştiren Gökçek, Tuna'nın kendisini kıskandığı için Ankapark'ı istemediğini savundu.

"Mustafa Tuna engelledi"

Ankapark'ın turizm potansiyeli olduğunu ve Ankara için değer katacağını  savunan ve Mustafa Tuna'nın kendisini kıskandığını belirten Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Ankapark'ı yaptığımızda biliyorduk ki işletmeciye her türlü kolaylığı sağlamamız gerekiyordu. Otopark alanında bulunan güneş panelleri ile üretilen elektriği işletmeciye sunacaktık ancak Mustafa Tuna, ihale şartlarını değiştirerek işletmeciye bu konuda destek olmadı. Tuna, her şartta Ankapark ile ilgili her şeyi engelledi"

"Benim gözümde Mustafa Tuna'nın Mansur Yavaş'tan farkı yok"

"Aynı partide olmamız gerçekleri söylememize engel değil" diyen Melih Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mustafa Tuna'yı ikaz etmeme rağmen işletmeciye destek vermeyerek Mansur Yavaş gibi projeye karşı çıktı hatta Ankapark için hazırlanan reklam panosunu dahi koydurtmadı. Mustafa Tuna'nın amacı Ankapark'ı çalıştırmamaktı. Benim gözümde Mustafa Tuna'nın Mansur Yavaş'tan farkı yok. Tuna'nın tutumu yüzünden 100 milyon liralık iş, işletmeciye bırakıldı. Eğer işletmeciye sahip çıkılsaydı Ankapark gibi bir projenin tutmama gibi bir ihtimali yoktu"

"Başkan olsaydım farklı olurdu"

Melih Gökçek, başkan olsaydı Ankapark'ın farklı olacağını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkanlığa devam etseydim Ankapark'ı kesinlikle çalıştırırdım. Belki pandemi sürecinde bir süre aksama olsa da işletmeciye destek verir yine projenin ayakta kalması için çabalardım. Şuan ki gibi kaderine teslim etmezdim"

"Yavaş, Ankapark'ı devretsin"

Mansur Yavaş'ın samimi ise Ankapark'ı devretmesi gerektiğini ifade eden Gökçek, ""Sayın Cumhurbaşkanı, Ankapark için her türlü desteğe hazır. Mansur Yavaş, Ankapark'ın çalışmasını istiyorsa Cumhurbaşkanlığı, Turizm Bakanlığı ya da Çevre Bakanlığı'na devretsin. Teklif sunsun bakalım ne cevap alacak. Eğer samimi ise bu adımı atmalı" dedi.

mg.jpg
Melih Gökçek, 2017 yılında belediye başkanlığı döneminde Ankaralı turizmcilere Ankapark'ı gezdirmiş ve turizmcilerle bindiği "Esc Coster" isimli alette, teknik bir nedenden dolayı kısa süre mahsur kalmıştı / Fotoğraf: AA

 

 "Ankapark'ın durumuna içim parçalanıyor"

Ankapark'ı her gördüğüne üzüldüğünü belirten Gökçek, şöyle konuştu:

"Ankapark'ın yanından geçtiğimde kafamı çevirip bakamıyorum. Ankapark'ın düştüğü durumdan dolayı için parçalanıyor. Şu an yüz çocuğa sorsanız Disneyland gibi bir park ister misini diye 95'i evet der! Mansur Yavaş, Ankapark'ı çocuklara çok görüyor. Ankapark açıldığında orayı ziyaret edecek olan herkesin Mansur Yavaş'a değil bana teşekkür edecek olmaları nedeniyle Yavaş, Ankapark'ı ölüme terk etti."

 

"Deniz Baykal, ‘sen çok iyi bir başkansın boş ver sağı solu' dedi"

Gökçek, Ankapark konusunda CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kendisini desteklediğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aktif siyaset içerisinde olunsaydı bu konuyu gündeme getirmezdim ancak şu an açıklamamda bir sorun görmüyorum. Deniz Baykal, Ankapark konusunda bana destek oldu hatta yüzüme; ‘Melik Gökçek, sen çok iyi bir başkansın boş ver sağı solu' dedi. Bu konuda şerefim üzerin dahi yemin edebilirim. Bu konuşmamızı da ilk kez Radyo Trafik Ankara'da açıklıyorum. Tüm CHP'liler Ankapark'ta olumsuz açıklama yaparken tek destek olan Deniz Baykal'dı"

 

Radyo Trafik Ankara

DAHA FAZLA HABER OKU