Jeff Bezos ve kardeşi gelecek ay Blue Origin ile uzaya gidecek

Blue Origin geçtiğimiz ay açık arttırma usulüyle bilet satışının ilk aşamasını tamamlamış ve 136 ülkeden 5,200 kişi yolcu olmak için teklif vermişti

Jeff Bezos ve kardeşi, Bezos'a ait Blue Origin'in önümüzdeki ay uzaya gerçekleştireceği ilk insanlı uçuşuna yolcu olarak katılacak / Fotoğraf: Space Foundation

Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos ve kardeşi, Bezos'a ait Blue Origin'in önümüzdeki ay uzaya gerçekleştireceği ilk insanlı uçuşuna yolcu olarak katılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milyarder Bezos, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada "Beş yaşımdan beri hep uzaya gitmeyi hayal etmiştim. 20 Temmuz'da kardeşimle birlikte bu yolculuğa çıkacağız" dedi.

bezo.jpg
Fotoğraf: Instagram

 

Blue Origin geçtiğimiz ay açık arttırma usulüyle bilet satışının ilk aşamasını tamamlamış ve 136 ülkeden 5,200 kişi yolcu olmak için teklif vermişti.

Şu anda şirket sitesinde ikinci aşamada en yüksek teklifin 2.8 milyon dolar seviyesinde olduğu bilgisi bulunuyor.

İkinci aşama 10 Haziran'a kadar devam edecek ve satış işlemi 12 Haziran'da gerçekleştirilecek canlı yayınlanan açık arttırma ile tamamlanacak.

Şirket, özel ticari uzay yolculuğu çağını başlatmak için 20 Temmuz'da 100 kilometreden yüksek irtifaya ulaşacak, yörüngealtı olarak nitelenen yüksekliğe gezi amaçlı uzay aracı gönderecek.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU