MAZLUMDER: Devlet yetkilileri, provoke edici olanın bizzat kolluk uygulamaları olduğunu görmeli

Doğu Türkistanlı aileler için yapacakları basın açıklaması engellenen MAZLUMDER, "Gösteri ve yürüyüş hakkının yasadışı bir şekilde engellenmesi, son dönemde pek çok barışçıl eylemde rastladığımız rutin bir uygulama halini almıştır" açıklamasında bulundu

Fotoğraf: Twitter / @mazlumder 

MAZLUMDER, Ankara Şubesi'sinin, Çin Konsolosluğu önünde bekleyen Doğu Türkistanlılara destek yapmak istediği basın açıklasının polis tarafından engellenmesine tepki gösterdi.

MAZLUMDER'den yapılan açıklamada, söz konusu polis engellenmesi eleştirilerek, "Anlaşılan o ki, Çin politikalarındaki değişime paralel olarak yalnızlaşan ve sahipsiz bırakılan Doğu Türkistanlıların, hem ülke içinden destek görmesi hem de konunun medya gündemine taşınması istenmemektedir" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümetin "mülteci" politalarının dış politikaya bağlı olarak değiştiğinin öne sürüldüğü açıklamada, "Vatanlarını terk ederek bu topraklara göç etmek zorunda kalan ve önceleri “ensar” yaklaşımıyla kucaklanan insanlar, dış politika rüzgarlarının değişmesiyle ortada bırakılmamalıdır. Mülteci politikalarının uluslararası pragmatist yaklaşımlara kurban edilmesi kabul edilemez" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şöyle devam edildi:

Diğer taraftan en temel anayasal haklardan biri olan gösteri ve yürüyüş hakkının tamamen yasadışı bir şekilde engellenmesi, son dönemde pek çok barışçıl eylemde rastladığımız rutin bir uygulama halini almıştır. Yeri geldiğinde provokatör dış mihrakların müdahalesinden yakınan devlet yetkilileri, yasadışı ve provoke edici olanın bizzat kolluk uygulamaları olduğunu görmelidirler. Bu tutumun diğer pek çok olası unsurdan daha fazla toplumsal gerginlik ve kamplaşma üretme potansiyeli bulunmaktadır. 

Açıklamada ayrıca, hükümet ve devlet yetkililerine çağrıda bulunularak, "Mülteci politikalarını gündelik siyasete alet etmekten vazgeçmeye, yüm barışçıl protesto eylemleri konusunda insan haklarına ve anayasal sınıra uymaya davet ediyoruz" denildi

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU