"Apart hapsine" alınan Uygurlar video kaydıyla seslendi: Hastaneye gitmemize bile müsade edilmiyor, bir cevap bekliyoruz

"Aile nöbeti"ndeki Uygurların bugün de dışarı çıkılmasına izin verilmedi. Apart hapsinde tutulan Uygurlar, Independent Türkçe aracılığıyla seslendi

Aileleri Çin tarafından toplama kamplarına konulan Uygurların geçen hafta Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde başlattıkları "aile nöbeti" geçen günlerde polis tarafından dağıtılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Oturma eylemleri engellenen Uygurların bugün de kaldıkları aparttan çıkmalarına izin verilmedi. 

Polisin apart otoparkının kapısını kilitlediği ve Uygurların araçlarına ulaşmasını engellediği öğrenildi. 

''Apart hapsinde'' tutulan Uygurlar ise yaşadıklarını Independent Türkçe'ye bir video kaydıyla anlattı.

''Dışarı çıkmamıza izin verilmiyor''

Kaldıkaları apartın önünde polislerin 24 saat beklediklerini söyleyen Uygur Türkü Azimet Muhammed, ''Bugün de dışarı çıkmak istedik. Polisin sert müdahalesinde eli sakatlanan arkadaşımızın ağrısı geçmiyor, onu hastaneye götürecektik ve valiliğe resmi dilekçemizi verecektik. Birkaç görüşmemiz olacaktı. Arabalarımıza binip çıkmak isterken polis bizi engelledi, dışarı çıkmamıza izin vermedi. Ev hapsinde tutuluyoruz, evden dışarı adım atmamız bile yasaklanıyor'' dedi.

Yaşadıklarına şaşırdıklarını dile getiren Muhammet, ''Türkiye gibi demokratik bir ülkede, kanunla yönetilen bir ülkede böyle bir şeyin işlemesi bizim çok zorumuza gidiyor. Yetkililerden bize bir cevap vermelerini, bizi burada tutmalarının nedenini açıklamalarını istiyoruz'' ifadelerini kullandı. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU