Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erbaş, sigaranın İslam dinine göre haram olduğunu söyleyerek, sigaranın bırakılması çağrısında bulundu.
Erbaş şunları kaydetti:
Her yıl Türkiye’de 100 bini aşkın kişinin ölümüne sebep olan sigarayla mücadelemizi topyekûn sürdürerek dinimizce de Haram olan bu büyük tehlikeye bir an önce son verelim. 9 Şubat #SigarayıBırakmaGünü insanlığın bu vahim bağımlılıktan bir an önce kurtulmasına vesile olsun.
Her yıl Türkiye’de 100 bini aşkın kişinin ölümüne sebep olan sigarayla mücadelemizi topyekûn sürdürerek dinimizce de Haram olan bu büyük tehlikeye bir an önce son verelim.
— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) February 9, 2021
9 Şubat #SigarayıBırakmaGünü insanlığın bu vahim bağımlılıktan bir an önce kurtulmasına vesile olsun. pic.twitter.com/gKIo1tO11B
Sigara haram mı? tartışması
Sigara kullanımının haram olup olmadığı konusu son yıllarda çokca tartışıldı.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekim 2019'daki bir konuşmasında sigaranın haram olduğunu ifade etmiş ve sonraki günlerde "Sigara haram mı?" tartışmaları başlamıştı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve bazı ilahiyatçılar sigaranın haram olduğu konusunda hem fikirken, bazıları ise mekruh olduğunu (dince yasaklanmayan ama tasvip de edilmeyen) belirtiyor.
Yeni Şafak yazarı Harettin Karaman, 3 Kasım 2019'daki bir köşe yazısında, sağlığa zarar verdiği için sigaranın haram sınıfında olduğunu dile getirirken, Nihat Hatipoğlu ise 4 Mayıs 2014 tarihinde katıldığı bir televizyon programında sigaranın haram olarak sayılamayacağını söylemişti.
Erbaş ise geçen yıl Sağlık Bilim Üniversitesi'nde katıldığı bir programda, sigaranın haram olduğunu ve ellerinde bunu kanıtlayacak deliller olduğunu ayrıca sigaranın ülke ekonomisini de zarar verdiğini kaydetmişti.
Independent Türkçe