Bilim insanları, virüse maruz kalan birinin hastalanmasını önleyebilecek bir antikor tedavisi deniyor. Kovid hastaları için muhtemelen hayat kurtarıcı bir buluş olacak.
University College London Hastanesi'nden (UCLH) araştırmacılar, AstraZeneca tarafından geliştirilen antikor tedavisinin ihtiyacı olanlara bağışıklık sağlama olasılığını araştırıyor.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Storm Chaser projesinin bir parçası olan tedavi, evdeki biri hastalandığında diğer kişilerde Kovid-19 semptomları oluşmasını önlemek amacıyla kullanılabilir.
Aynı zamanda UCLH'in düzenlediği Provent adlı ikinci bir deneyde, tedavinin yüksek risk altında olan zayıf bağışıklık sistemine sahip kişilerde kullanılıp kullanılamayacağı incelenecek.
Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) İngiltere ulusal tıbbi direktörü Profesör Stephen Powis şunları söyledi:
NHS'nin Kovid-19'la mücadeleye yönelik küresel çabalara öncülük etmeye devamlı katkısı dikkat çekici. Antikor tedavileri bağışıklığı baskılanmış hastalar gibi aşıdan yararlanamayan hasta gruplarına bir alternatif sunabileceğinden, bu iki klinik araştırma, yeni tedavi yaklaşımlarını test etmeye önemli katkı sağlıyor.
Araştırmacılar, 2 Aralık'ta çalışmanın üçüncü faz denemelerine girmesinden sonra, Storm Chaser'ın parçası olarak yeni aşı araştırma merkezinde tedaviyi 10 kişiye enjeksiyon yoluyla verdi. Amaçsa yeni tedaviyi aralarında sağlık çalışanları, ortak alanda yaşayan öğrenciler ve yakın zamanda virüse maruz kalan hastalar da olmak dünya çapında bin 125 kişi üzerinde test etmek.
Uzun süreli bakım görenler, ordu ve fabrika çalışanları da dahil olmak üzere işçiler de testin parçası olacak.
Storm Chaser deneyine liderlik eden UCLH viroloğu Catherine Houlihan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
Bu antikor kombinasyonunun virüsü nötralize edebileceğini biliyoruz. Dolayısıyla tedaviyi enjeksiyon yoluyla vermenin, virüsten mustarip kişilerde aşı için çok geç kalındığında, Kovid-19 gelişimine karşı anında koruma sağlayabileceğini bulmayı umuyoruz.
Bu arada, yaşlıların ve uzun süreli bakımda olanların yanı sıra kanser ve HIV gibi rahatsızlıklardan mustarip kişiler de Provent testine dahil edilecek.
Üniversitenin Provent'le ilgilenen bölümünü yöneten UCLH bulaşıcı hastalıklar danışmanı Dr. Nicky Longley, "Aşının işe yaramayabileceği kişilere, aynı derecede koruyucu bir alternatif sunabileceğimiz konusunda güvence sağlamak istiyoruz" dedi.
Ajanslardan da yararlanılmıştır
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
https://www.independent.co.uk/news
Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken
© The Independent