MHP'den ikinci TTB açıklaması: 'Tıbbi Atık' haline geldi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, TTB'ye tepki göstererek, "Tabipler Birliğinin yönetici tayfası, doktorluktan ve sağlık sorunlarından çok siyasetle iştigal etmekte ara sıra hekimlik yapmaktadır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'ni (TTB) hedef alan ve kapatılmasını talep ettiği sözlerinden sonra partiden yeni bir açıklama daha geldi.

Türkgün Gazetesi'ne konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkiye’de bazı meslek odalarında marksistlerin yuvalandığını öne sürdü.

Yalçın, TBB ile ilgili, "Bunlardan biri de Türklükle ilgisi olmadığı gibi, doktorların sorunlarıyla da alakası bulunmayan Türk Tabipler Birliğidir. Kendilerini Marksizm’e ve ona hizmet eden partilere adamış Tabipler Birliğinin yönetici tayfası, doktorluktan ve sağlık sorunlarından çok siyasetle iştigal etmekte ara sıra hekimlik yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

TTB için "tıbbi atık" ifadesini kullanan Yalçın, "Tabipler Birliği’nin Kovid-9 salgını hakkında verdiği gündelik rakamlar o kadar şişirilmektedir ki bunlar hastalığın yayılma sürecinde erişilen gün sayısıyla çarpıldığında sadece Ankara’da milyonlarca hasta tablosu varmış gibi görünmektedir" dedi.

Yalçın şöyle devam etti:

Tabipler Birliği hem doktorların mesleki yeminine sadakatsizlik, hem de yüz binlerce sağlık çalışanına ihanet etmektedir. Artık bu Marksist yuvasının dağıtılmasının, en azından mesleki tekelinin kırılmasının zamanı gelmiştir. Akla en uygun olan şey, sağduyulu doktorlar ordusunun Marksist azınlığı temsil eden Tabipler Birliğinin tekelinden kurtarılarak özgür ortamda hak ve çıkarlarını savunabilecekleri başka bir meslek odası oluşturabilmelerinin önünün açılmasıdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP Grup Başkanvekili Bülbül'den açıklama

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de TTB'ye tepki gösteren bir açıklama yaptı. 

Bülbül, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "TTB, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği, derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır" değerlendirmesine işaret etti.

MHP'nin tepkisinin, "siyah kurdele kampanyasıyla sağlık hizmetlerinde bozgun planları yapan, gayri milli duruşunun gereğini her daim ortaya koyan TTB ve yöneticilerine" olduğunu belirten Bülbül, TTB'nin başlatmak istediği siyah kurdele kampanyasının, adeta seferberlik halinde olan sağlık camiasında bölünme, kargaşa ve zafiyet oluşturmaya yönelik art niyetli bir girişim olduğunu kaydetti.

Bülbül, siyah kurdele kampanyası ile sağlık çalışanları arasında kurdele takan-kurdele takmayan ayrımı üzerinden bir tefrika-fitne planı yapılmak istendiğini, birliğin ve kenetlenmenin tek reçete olduğu bir dönemde TTB tarafından başlatılan bu kampanyanın asla masum görülemeyeceğini ve gösterilemeyeceğini ifade etti.

Ne olmuştu?

Türk Tabipleri Birliği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dikkat çekmek tüm sağlık kurumlarının girişine siyah kurdele takılacağını açıklamıştı.

MHP lideri Bahçeli, TTB'nin tüm sağlık kurumlarına siyah kurdele bağlama girişimini "zehirli ve zillet bir komplo" olarak yorumlamış ve kapatılması gerektiğini söylemişti.

 

Independent Türkçe, Türkgün

DAHA FAZLA HABER OKU