İYİ Partili Özdağ, Suriyeli mültecilerin gerçek maliyetinin 80 milyar doların üzerinde olduğunu iddia etti

"Türkiye'de Suriye mafyası oluşmaktadır" diyen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Özdağ, mültecilerin ülkedeki misafirlikleri sürdükçe çıkan olayların artacağı iddiasında bulundu

Prof. Dr. Ümit Özdağ: Suriyeli trol hesapları uyarıyorum, haddinizi ve misafirliğinizi bilin / Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs salgının dört krizi yaşarken yakalandığını savunan Özdağ, bunların devlet krizi, milli birlik krizi, ekonomik kriz ve Suriyeliler krizi olduğunu ifade etti.

Ekonomik kriz yaşandığını ve bunu aşmak için hiçbir yapısal önlem alınmadığını öne süren Ümit Özdağ, "Günübirlik paketler ile durum idare edilmeye çalışılmıştır" yorumunu yaptı.

"Türkiye'ye göçe zorlanmalarının nedeni, Suriye'nin kuzeyinde PKK kontrolünde bir Kürdistan kurmak için etnik temizlik yapmaktır"

Türkiye'de kayıtlı 3.8 milyon, kayıtsız da 1.5 milyon Suriyeli mültecinin bulunduğunu ifade eden Özdağ, Suriyelilerin Türkiye'ye göçünün sağlanarak, PKK kontrolünde bir Kürdistan kurulmasının amaçlandığını öne sürdü:

Suriyelilerin Suriye'den Türkiye'ye göçe zorlanmalarının nedeni Suriye'nin kuzeyinde PKK kontrolünde bir Kürdistan kurmak için etnik temizlik yapmaktır. Nitekim geçen hafta Trump yönetimi PKK ile bir Amerikan petrol şirketinin petrol çıkarma anlaşması yapmasını sağlamıştır. Dışişleri Bakanlığı PKK/YPG'nin devletleşmesinin finansmanı olan bu anlaşmayı basit bir kınama ile geçiştirmiştir."

"Suriyeli sığınmacılar için harcandığı tespit edilebilen para 2019 sonuna kadar 58.2 Milyar dolardır"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili, Suriyeli sığınmacılar için toplam 58.2 milyar dolar harcandığını, bu paranın 51.1 milyar dolarının devlet kaynaklarından sağlandığını, 7.1 milyar doların da Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) fonlarından harcandığını ifade etti. 

"Türkiye'de Suriye mafyası oluşmaktadır"

Suriyelilerin Türkiye açısından demografik ve ekonomik olduğu kadar, başka hususlarda da "tehdit" oluşturduğunu iddia eden Ümit Özdağ, 2020-2021 senelerinde Suriyeli sığınmacılar için harcanacak paranın 21 milyar doları bulacağını öne sürdü:

Türkiye'de Suriye mafyası oluşmaktadır. Türkiye'deki Suriyelileri arasından polis sık sık operasyonlar ile IŞİD'li teröristler toplamaktadır. Suriyeliler arasından Arap istihbarat servisleri kolaylıkla eleman devşirmektedir. Suriyeliler sağlık ve eğitim sistemi üzerinde yük oluşturmaktadır. 2015'den bu yana Türk halkının aldığı sosyal yardımlar Suriyelilere yapılan yardımlardan dolayı azalmaktadır. 2011-2019 sonu arasında yapılan harcamaları temel olarak aldığımız zaman sadece 2020-2021 senelerinde Suriyeli sığınmacılar için harcanacak para 21 milyar dolar tutmaktadır. Bu durum sürdürülebilir değildir.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye'de artan genç işsizlik rakamlarına da değindi:

Genç işsizlik rakamlarının yüzde 5 seviyesine gelmişken ne sizlerin işsiz kalmasına seyirci kalabiliriz ne de sizlerin geleceği ipotek altına alınarak Suriyelilere sarf edilen 80 milyar dolara! Zaten hatalı politikalarla sizlerden geleceğinizi çalanların en büyük isteği olayın önemini yitirmesi. Bizleri bu sürece alıştırmaya çalışıyorlar.

"İYİ Parti iktidara geldiği zaman Suriyeliler insanca koşullarda ve barış içinde evlerine dönecekler"

Yaşananların "Kürdistan projesi"nin bir parçası olduğunu savunan Özdağ, "İYİ Parti iktidara geldiğinde Suriyeliler insanca koşullarda ve barış içinde evlerine dönecekler" dedi:

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehditler ve fırsatlar hususunda bugüne kadar hiçbir öngörüsü doğru çıkmamış; Annan Planı'na "Evet" diyen, Kıbrıs'ın jeopolitik önemi kalmadığını ifade edip, KKTC'yı yıkmak için çalışanlar, FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz operasyonlarını alkışlayanlar, PKK terör örgütü ile müzakereleri alkışlayıp,  Öcalan'ı barış ve demokrasi kahramanı ilan edenler, Şimdi de Suriyeli Sığınmacıların Türkiye'de kalmasını savunuyor, Suriyelilerin Suriye'ye vatanlarına dönmelerine sağlamaya çalışanlara alçakça saldırıyorlar. Suriyelilerin vatanlarına dönmesini isteyenlerin en büyük kaygısı emperyalizmin Türkiye'nin sınır bölgelerinde bozulan demografik yapı üzerinden kışkırtmalarda bulunarak Türkiye'yi iç savaşa sürükleyerek, güneydoğu Anadolumuzda bir Kürdistan projesini tezgahlamasıdır. Bundan dolayı Suriyelileri vatanlarına Türkiye'nin dostları olarak dönmesi isteyen bizler çatışma ve şiddet değil, aksine sorumlu ve akıllı bir geri dönüş projesi istiyoruz. Öte yandan Suriyelilerin misafirliklerinin ev sahipliğine dönmesi durumunda Türk vatanının emperyalist saldırılara açık hale geleceğini de görüyoruz.

"Suriyelilerin Türkiye'de kalma süresi uzadıkça bu tür olumsuzluklar daha sık yaşanır olacaktır"

Hatay'daki hadiseye de değinen Ümit Özdağ, AK Parti üst düzey yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Suriyeli Arap bir gençlik grubu ile Hatay'ın yerlisi Arap kökenli bir gençlik grubu arasında sürtüşme olduğunu, bu sürtüşmeden sonra Suriyeli Arap grubun büyük bölümünün dağıldığını, gruptan geride kalan iki gencin, Hataylı gençlik grubu ile karşılaşınca dayak yediğini ifade etti. 

Özdağ, sözlerini, "Keşke olmasaydı ancak Suriyelilerin Türkiye'de kalma süresi uzadıkça bu tür olumsuzluklar daha sık yaşanır olacaktır" dedi.

"Suriyeli trol hesapları uyarıyorum, haddinizi ve misafirliğinizi bilin"

Bazı Suriyeli "trol" hesapların "dağdan gelip bağdakini kovmaya çalıştığını" öne süren Ümit Özdağ, bu kişilere "Suriyeli trol hesapları uyarıyorum, haddinizi ve misafirliğinizi bilin" diye seslendi.

"Kürdistan kurma projesinin..."

Özdağ sözlerini, "Bugün kim Suriyeliler vatanlarına dönmesin, vatandaşlık verelim diyorsa bilin ki, emperyalizmin Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan kurma projesinin yerli işbirlikçisi, taşeronudur. ABD, Suriyeliler Türkiye'de kalsın diyor. Avrupa Birliği Suriyeliler Türkiye'de kalsın diyor. İsrail Suriyeliler Türkiye'de kalsın diyor. PKK, Suriyeliler Türkiye'de kalsın diyor. IŞİD Suriyeliler Türkiye'de kalsın diyor. Aktroller de Suriyeliler Türkiye'de kalsın diyor. Türk halkının yüzde 90'ı ise ezici bir çoğunlukla Suriyeliler vatanlarına dönsün, yeter artık bu kadar misafirlik diyor" ifadeleriyle sürdürdü.

"Türk vatanına bizim verdiğimiz değeri vermeyenler, Türkiye'ye arsa gibi bakanlar..." 

"Ülkemizi uçuruma sürükleyen sığınmacı politikalarına İYİ Parti olarak seyirci olmayacağız" diyen Özdağ, Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. 

Ümit Özdağ sözlerini, "Türkiye'ye, Türk vatanına bizim verdiğimiz değeri vermeyenler, Türkiye'ye arsa gibi bakanlar vatanlarını Suriyeliler ile paylaşmak konusunda çok hevesliler. Milli kimliği zayıf, vatan sevgisi cılız olanlar vatanlarını paylaşmak konusunda hevesli olabilir.  Biz Türk vatanını, vatanımızı hiç kimse ile paylaşmayı kabul etmeyiz" ifadeleriyle noktaladı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU