Stranger Things hayran teorisi: Demogorgon hangi sevilen karakterin gelecekteki hali?

Stranger Things hayranlarının tartıştığı sıradışı ihtimal, dizinin 4. sezonunun çok tuhaf bir hal alabileceğine işaret ediyor

Dizinin yeni sezonunda Nancy ve Jonathan'a dair de tuhaf olayların yaşanabileceği belirtilmişti (Netflix)

Netflix’in sevilen dizilerinden Stranger Things’in Hawkins’te yaşayan karakterlerinin hayatlarını altüst eden Demogorgon’a dair ortaya atılan olası yeni alternatif 4. sezonda hayranların hiç beklemediği olayların yaşanabileceğine işaret ediyor.

Canavarların ve kahramanların yer aldığı pek çok diğer film gibi, Stranger Things’de de şu ana kadar iyilik ve kötülük, siyah ve beyaz kadar birbirinden ayrı görünüyordu.

Ancak hikayenin görünen kısmının ötesinde daha başka alternatiflerin yaşanması da mümkün. Inverse’te yer alan habere göre, Demogorgon dizinin sevilen karakterlerinden birinin gelecekteki hali olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reddit yazarı u/CinnaSol, Stranger Things'i yeniden izledikten sonra acayip bir hayran teorisi ortaya attı. Ya Demogorgon Will'in hiç bitmeyen bir zaman döngüsü yaratmak için Upside Down (Baş aşağı olarak adlandırılan alternatif evren) üzerinden zamanda geriye yollanan, gelecekteki haliyse?

Upside Down'ın, hükümetin bilimsel deneyler yaparak bir geçiş açtığı başka bir evren olduğunu zaten öğrenmiştik. Bunların hepsi çok güzel olsa da, bir de paralel evrenin Hawkins'in karanlık, çarpık, soluk bir halinden ibaret olmadığını düşünün: Bunun yerine gelecekteki kıyamet sonrası hali olduğunu... Başka bir deyişle hükümet başka bir boyuta açılan portal yerine yalnızca geleceği bulmuş olamaz mı?

Döngü şöyle işliyor: Hükümet Demogorgon'u geçitten içeri bırakıyor, Demogorgon/Mind Flayer dünyayı adım adım ele geçirmeye başlıyor, sonra bu dünya gelecekteki dünya oluyor, o da tekrar geçmişe bağlanıyor, bu da muhtemelen sonsuza dek böyle devam ediyor.

Peki asıl Demogorgon nasıl ortaya çıktı? Upside Down gelecekten ibaretse, Upside Down'dan gelmiş olamaz, dolayısıyla cevap Hawkins'ten tanıdığımız ve sevdiğimiz biri olmalı. Şüphelilere bakıldığında bariz cevabı görmek zor değil: Will Byers.

 

 

Demogorgon Will'in peşine düşmüş ve onu tam olarak nerede bulacağını bilmişti ama Barb'ın aksine onu öldürmemişti. Will ele geçirilmiş ama görünüşe göre zarar görmemişti. Demogorgon, geçmişteki halinin aradan çekilmesini sağlayarak herhangi bir zaman yolculuğu paradoksunu önlemek dışında bunu neden yapsın ki?

Planının merkezi Will olduğundan onu öldürmek büyük baba paradoksunun (İlk olarak 1943 yılında sorunsallaştırılan büyükbaba paradoksu, geçmişe yolculuk yapan kişinin gelecekteki durumunu değiştirecek seçimler yapmasının yaratacağı çıkmazı tanımlamak için kullanılıyor- ed.n) basitleştirilmiş bir haline neden olurdu: Will'i öldürmek, Will'in Mind Flayer'a erişip Demogorgon'a dönüşmesi ihtimalini tamamen ortadan kaldırırdı.

Tabii bu teorinin bir tanecik büyük sorunu var: Tamamen tek bir yazgı paradoksuna dayanıyor. Geleceğin dünyasının bu kadar ıssız olabilmesinin tek yolu Will Byers'ın planı, ama Will Byers'ın planı da Demogorgon'a dayanıyor.

Bu, zaman yolculuğu öykülerinde görülen epey yaygın bir çıkmaz. Zaman döngüleri hikayeye dahil edildiğinde olaylar herhangi bir kökene dayanmadan gelişemiyor çünkü lineer ya da doğrusal olmayan bir çizgide gerçekleşiyor.

 

Independent Türkçe, Inverse

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU