Stranger Things teorisi: Max ve Billy neden Hawkins'e taşındı?

Reddit'te paylaşılan bir hayran teorisi, popüler dizideki Billy ve Max karakterlerinin neden Hawkins kasabasına taşındığı üzerine kafa yordu

İlk kez 2016'da yayımlanan Stranger Things dizisi 4. sezonuyla sürecek (Screenrant)

Netflix'in Stranger Things dizisinin ikinci sezonunda, Sadie Sink'in canlandırdığı Max ve Dacre Montgomery'nin canlandırdığı Billy karakterlerinin neden olayların geçtiği Hawkins kasabasına taşındığı belirsizliğini koruyor.

3 sezon sonunda izleyiciler popüler bilim kurgu dizisinde yanıtlananlardan daha fazla soruyla karşı karşıya kaldı.

İzleyiciler sadece Demorgorgon ya da Zihin Hırsızı gibi diğer boyutta yaşayan korku verici varlıklarla değil dizinin insan karakterlerle ilgili gizemleri de merak ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin ilk sezonu tamamen Will Byers'ın kaybolması, başka bir boyuta geçit açması ve Eleven'ın Hawkins Laborotuvar'ından kaçması üzerine kuruluydu. İ

kinci sezonnda Will'in Ters Dünya'da geçirdiği zamana odaklanılırken üçüncü sezonda diğer boyutlara geçit açmaya sadece Hawkins Laboratuvarı'nın değil Rusların da ilgi gösterdiği, hatta kendi deneylerini yaptıkları görülüyordu. Her sezonun bir baş canavar kötüsü ayrıca insan düşmanları bulunuyordu. Billy de bu düşmanlar arasında yer almıştı.

Dizide üvey kardeşler Max ve Billy geçinemiyor, Billy Max'e karşı çok agresif davranıyor ve ikili birbirlerinden açıkça hoşlanmıyorlardı. Aile, Hawkins'e Kaliforniya'dan taşınmıştı ancak bunun nedeni dizide  hiç açıklanmamıştı.

Sadece bir sahnede Billy ve Max kasaba hakkında konuşurken bu yeni yere taşınmanın sorumlusu olarak birbirini suçlamış, Billy zorla suçu Max'in üstlenmesini sağlamıştı. Daha sonra Billy'nin babasının ona karşı kötü davrandığını da izleyiciler öğrenmişti.

Reddit'te yer alan bir hayran teorisine göre ailenin taşınmasına Billy'nin cinsel yönelimi neden oldu. Teoriye göre Billy eşcinsel ve üvey kardeşi Max şahit olduğu bir cinsel ilişkiyi üvey babası Neil'a söylediği için aile Hawkins'e taşındı. Max karakteri bir sırrı ispiyonlayacak biri gibi gözükmese de teoriye göre bunu yanlışlıkla yapmış olabilir ve bu da baba Neil'ın aileyi Hawkins'e getirme kararı almasına yol açmış olabilir.

Screenrant'a göre, Billy'nin ikinci sezondaki aşırı öfkeli davranışları da 1980'lerde eşcinselliğin kabul görmemesinden ve babasının hayatı boyunca ona karşı kötü davranışlarından kaynaklandığını destekliyor.

Billy sonunda kendisini Max ve arkadaşlarının güvenliği için feda etse de izleyiciler seriyle ilgili kitaplar bu yan hikayeyi işlemeye karar vermediği sürece ikilinin neden Hawkins'e taşındığını muhtemelen öğrenemeyecek.

 

Independent Türkçe, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU