Tankerli fotoğraf yine gündemde: Görüntü eski mi yeni mi?

CHP, tartışmalara neden tankerli fotoğrafın eski olduğunu iddia etti. İddiayı Bakan Varank yalanladı

CHP'li Kaya, AK Parti'nin yayınladığı bu görüntülerin eski olduğunu ileri sürüyor / Fotoğraf: AK Parti İstanbul Basın Birimi

İstanbul’un Şile ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tankerle su dağıttığını gösteren fotoğraflar sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. 

İBB’nin CHP yönetimine geçmesiyle belediye hizmetlerinde aksaklık görüldüğünü iddia eden AK Partililer, İstanbul’un “geriye gittiğini” savundu.

Fotoğrafı Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank sosyal medya hesabından paylaştı.

AK Partili Şenocak: Eski İstanbul günlerine dönüş başladı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında fotoğraflara yer vererek, “İstanbul’u İzmir gibi yöneteceğiz’ diyen zihniyetin böylece ilk vaadini yerine getirdiğini gördük. Maalesef 1994 öncesi CHP zihniyetiyle yönetilen eski İstanbul günlerine dönüş başladı. İşte bu yüzden, İstanbul’a bu kâbusu yaşatan başkana EkoFelaket diyoruz” ifadelerini kullandı.

İSKİ de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Şile’de nüfusun arttığını, yaz mevsiminde bu nüfusun daha da yoğunlaştığını belirten İSKİ yeni tesisin bu yıl sonuna kadar devreye gireceğini kaydetti.

CHP'li Kaya: Yıl 2016

Tartışmayı alevlendiren ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya oldu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kaya, AK Parti’nin servis ettiği tankerli fotoğrafın 2016’ya ait olduğunu ileri sürerek şu ifadeleri kullandı: “Film sizin dönemde çekilmiş. Olay İstanbul'da geçiyor. Yıl 2016. İyi seyirler! Ayrıca siz atanmış bir bakansınız, seçilmişlere çamur atarak siyaset yapmanız etik değil!”

 

Bakan Varank: Fotoğraf tabii ki yeni

Kaya’nın bu sözlerine cevap veren Varank ise fotoğrafların eski olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek şunları yazdı: “Fotoğraf tabii ki yeni. O kadar yeni ki genel başkan yardımcısı seviyesinde yalan söylemek bir işe yaramamış; kendi belediyesi ve yandaş medyası açıklama yapmak zorunda kalmış. Size tavsiyem yalan üretmeye değil, millete hizmet etmeye odaklanın.

 

 


Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU