Pedofil milyarder Epstein'ın sağ kolu Ghislaine Maxwell'in Paris'te saklandığı iddia edildi

Maxwell'in daha önce de bir denizaltında saklandığı öne sürülmüştü

Daha önce 100'den fazla kişinin Epstein'ın çocuğu olduğunu iddia etmişti (AFP)

Pedofil milyarder Jeffrey Epstein’a, seks amaçlı insan kaçakçılığında yardım etmekle suçlanan Ghislaine Maxwell’in Paris’te lüks bir apartman dairesinde saklandığı iddia edildi.

The Sun’ın haberinde, kaçak olduğu bilinen Maxwell’in, ABD’de FBI’ın Epstein’a yönelik sorgusundan kurtulmak için Fransa’da gizlendiği öne sürüldü.

Paul Sims ve Emma James’in imzasını taşıyan habere göre, 2016’da gözlerden kaybolan 58 yaşındaki Maxwell, Paris’in 8. Arrondissement olarak bilinen seçkin muhitlerinden birine taşındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahsi geçen lüks mülkün Epstein’ın işiyle bağlantılı olduğu ve Epstein’ın seks amaçlı insan kaçakçılığı ağının sürdürülmesi için Maxwell’in mülkü kullanmasına izin verdiği belirtildi.

Mülkün ayrıca, geçen Eylül’de Fransız polislerinin baskın düzenlediği Epstein’ın Şanzelize Caddesin’deki konutuna 5 dakikalık mesafede olduğu aktarıldı. 

Prens Andrew’a da yakınlığıyla bilinen Maxwell, Fransa’nın Mart’ta Kovid-19 tecridini duyurmasından birkaç gün önce Matignon Bulvarı’nda fark edildi. 

Maxwell, pandemi boyunca Paris’te kaldı ve ABD’de herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalması durumunda iadesinin önüne geçebilmek için Fransız vatandaşlığından yararlanmayı umduğu belirtildi. 

The Sun’a konuşan bir kaynak, “Ghislaine, özel müfettişleri kuyruğundan uzak tutabilmek için her ay yer değiştiriyor ve güvendiği bağlantılarının malikanelerinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

Suçluların iadesine yönelik yasalardan yararlanabildiği sürece Fransa’da kalmak istiyor ve onu gizli tutmak isteyen geniş bir iletişim ağına sahip. Fransız yasalarına göre, Fransız topraklarında doğan herkes, iddia edilen suçtan bağımsız olarak başka bir ülkeye iade edilmekten korunur. Bu, Epstein ile olan bağlantısı açısından yargılanmayacağı anlamına gelmiyor fakat suçlamayla karşılaşırsa bu Fransa’da olacak, ABD’de değil.

Epstein için reşit olmayan kız çocuklarını ayarlamakla suçlanan Maxwell’in dairesinden dışarı her çıkışında yüzünü sıkıca sarılmış bir fularla gizlediği belirtildi. 

Bölgede yaşayan sakinlerden biri, “Fransa’nın koronavirüs tecridini duyurmasından hemen önce buradaydı” dedi. 

Nadiren dışarı çıktı fakat çıktığında da yüzünü sıkıca gizledi. Açıkça tanınmak istemiyordu ve kalabalığa karışabiliyordu. Fakat sol elinde kendine özgü, altın yüzüğünü sağ elindeyse daha büyük, daha parlak bir yüzük takıyordu.

Öte yandan Maxwell’in İsrail Büyükelçiliği’nde bulunduğunu iddia edenlerin de olduğu aktarıldı. Daha önce Maxwell’in İsrail istihbaratına çalıştığı da iddia edilmişti. Benzer komplo teorilerinin artabileceği ifade edildi.

 

The Sun

DAHA FAZLA HABER OKU