ABD'de protestoları takip eden fotomuhabir, polisin attığı plastik mermiyle gözünden vuruldu

George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda pek çok gazetecinin benzer durumlarla karşılaştığı aktarıldı

George Floyd'un polisin ensesine dizini bastırarak nefes almasının engellemesinin ardından hayatını kaybetmesi nedeniyle başlayan protestolarda dün Beyaz Saray önünde de protestocularla polisin karşı karşıya geldiği belirtildi (Linda Tirado)

ABD’li fotomuhabir Linda Tirado, Minneapolis protestolarını takip ettiği sırada Cuma günü polisin attığı plastik mermiyle gözünden vuruldu.

The New York Times'ın haberinde, Tirado’nun, George Floyd isimli siyahinin polisin gözaltına aldığı sırada uyguladığı muamele nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolarda saldırıya uğrayan gazetecilerden biri olduğu ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tirado, “Bana bakan birinin gazeteci olduğumu anlamaması için herhangi bir gerekçe olmadığını söylemek isterim. Polisin gazeteci olup olmadığınızı umursamadığı gayet açık” ifadelerini kullandı.

Nasville’den Minneapolis’e protestoların fotoğrafını çekmek için haraket eden 37 yaşındaki Tirado’nun gözlerini korumak için gözlük taktığı aktarıldı. Göz yaşartıcı gazdan kaçarken oluşan kargaşada sırasında gözlüğün yüzünden düştüğü belirtildi.

Hastaneden taburcu olduktan sonra gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Tirado, “Bir sonraki görüntüyü çekmeyi amaçlıyordum, kamerayı ikinci kez hazırladığım sırada yüzüm patladı” dedi.

Aniden süzülen kanı hissettim ve ‘gazeteciyim, gazeteciyim’ diye bağırdım.

Tirado, kendisini vuranın plastik mermi olduğunu ve polis tarafından atıldığını düşündüğünü söyledi. Protestocuların gazeteciyi alandan çıkardığı ve Tirado’nun bir saat içinde ameliyata alındığı ifade edildi.

 

 

Doktorların, Tirado’ya muhtemelen bir daha eskisi gibi göremeyeceğini söylediği akarıldı. Tiroda, olayın ardından Twitter'da yaptığı paylaşımlarda fotoğraf çekerken kullandığı gözünün hala sağlam olduğunu ve bunun kariyerini etkilemeyeceğini belirtti.

 

 

Öte yandan Louisville’de televizyon muhabirliği yapan gazetecilerden birinin canlı yayında kendisini hedeflediği görülen polisin attığı plastik mermiyle vurulmasının görüntüleri sosyal medyada viral olmuştu. Muhabirin vurulmasının ardından, “Vuruldum, vuruldum!” diye bağırdığı belirtildi.

 

 

ABD'de başka gazetecilerin de polis tarafından hedef alındığı ve benzer muamelelere maruz kaldığı belirtildi.

 

Independent Türkçe, The New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU