Diyanet-Sen: Ezana tahammülsüzlük kabul edilemez, yasal işlem başlatılmalı

“Ezana saygısızlık yapıldı” tartışmasına Türk Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası da katıldı

Türk Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Diyanet-Sen, 8 Mart’ta Taksim’deki yürüyüşteki protestonun ezana saygısızlık olduğunu iddia ederek açıklama yaptı. “Ezan sesi üzerinden yapılan bu tahammülsüzlük kesinlikle kabul edilemez” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halkı provoke etme amaçlı bu protestoyu gerçekleştirenler derhal büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye halkından ve tüm dünya Müslümanlarından özür dilemeli haklarında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ezana yapılan saygısızlığa seyirci kalmayacağız” denilen açıklamada “Bu tahammülsüzlüğün protesto ile gösterilebilmesi bizlerin de tahammül sınırlarını zorlamaktadır” ifadeleri kullanıldı:

 “İslami değerlerimize saldırı halinde olan, insanlar arasında kin ve düşmanlığı alenen tahrik etme ve kamu barışını bozma amacıyla yapılan bu protestoyu inanç özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmemiz mümkün değildir. Aziz milletimiz bu tür oyunları gayet iyi bilmektedir. Kimse bu oyunlara prim vermemeli sağduyu ile hareket etmeye devam etmelidir.”

Diyanet-Sen, olayın tamamen bilinçli ve kurgulanmış bir durum olduğunu iddia ederek sonuna kadar takipçisi olacaklarını duyurdu. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU