Oyuncu Baş: Temmuz, ağustos aylarında perdeleri açmak istiyoruz

Tiyatro faaliyetlerinin açık havada koronavirüs tedbirlerine uyarak başlatılabileceğini savunan oyuncu Baş, özel tiyatroların Kültür Bakanlığın'dan aldığı yardımların devam etmesini umuyor

Kültür-sanat faaliyetleri, salgından en büyük darbeyi alan alanlar arasında bulunuyor / Fotoğraf: Twitter

TRT1'de yayınlanan 80'ler dizisinde rol alan oyuncularından Erdem Baş, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetleri askıya alınan tiyatro oyunlarının temmuz, ağustos aylarında yeniden başlayabileceğini açıkladı.

Kültür Bakanlığı'nın bu zorlu süreçte özel tiyatrolara maddi anlamda destek olduğunu ve bu desteğin devam etmesini talep ettiklerini belirten Baş, seyircilere tekrar kavuşacakları günü dört gözle beklediklerini söyledi.

Baş, salgın nedeniyle yarım kalan oyunları "İyi, Kötü, Çirkin"e ağustos ayında devam etmeyi planladıklarını da aktardı.

"Koronavirüs tedbirleri nedeniyle tiyatroları kapatmak zorunda kaldık"

Baş, "Tiyatro sezonun en yoğun olduğu dönemler şubat, mart, nisan ayı mayıs itibariyle artık sezon kapanıyor. Bu yoğun olduğumuz dönemlerde tedbirler dolayısıyla tiyatrolar ve sinemalar kapandığı için bizde perdelerimiz kapatmak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

 

Oyuncu Erdem Baş- Buket Kahraman Talent Management.png
Erdem Baş / Fotoğraf: Buket Kahraman Talent Management

 

"Özellikle yazın, temmuz ayından sonra açık havalarda oynamak istiyoruz"

Büyük salonları kullanarak perdeleri tekrar açmak istediklerini belirten Baş, sözlerine şöyle devam etti:

Biz perdelerimizi tekrar açmak istiyoruz. Gerekli tedbirleri alırız diye düşünüyoruz. Tiyatro seyircisi bilinçlidir. Büyük salonları seyirci sayısını azaltarak ve sosyal mesafeyi koruyarak tekrar perde açarız diye düşünüyoruz. Özellikle yazın, temmuz ayından sonra açık havalarda oynamak istiyoruz.

Önceliklerinin açık hava tiyatrolarının açılması olduğunu söyleyen Baş, temmuz, ağustos aylarında perdeleri açmak istediklerini ifade etti.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"Kültür Bakanlığı'nın özel tiyatrolara maddi desteğinin olduğunu biliyoruz"

Baş, Kültür Bakanlığı'nın salgın sürecinde özel tiyatrolara destek verdiğini de savundu:

Kültür Bakanlığı'nın özel tiyatrolara maddi desteğinin olduğunu biliyoruz. Yardımları da oldu çeşitli anlamda maddi olarak. Gene desteklerini göreceğimizi umuyorum, taleplerimizde o yönde.

Seyircilere kavuşacakları günü beklediklerini aktaran Baş, "İnşallah bu günler geçecek. En kısa sürece seyircimize kavuşacağız. Sezonda yarım kalan oyunumuz 'İyi, Kötü, Çirkin'le devam edeceğiz. ağustostan itibaren perdemizi açmaya başlayacağız. Oyunumuzda Ersin Korkut, Hakan Bulut, Eray Yasin Işık ve ben oynuyorum. Seyircimizi çok özledik. Umarım sağlıklı günlerde tekrar perdemizi açıp karşılaşırız" dedi.

 

Independent Türkçe, İHA

 

DAHA FAZLA HABER OKU