ABD’den Irak Başbakanı Kazimi’ye tebrik: 120 gün elektrik muafiyeti uygulanacak

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak'ta 22 kişilik kabinesi, 15 bakanın güvenoyu almasıyla meclisten geçen Kazimi'yi tebrik etti

Mustafa el-Kazimi - Mike Pompeo / Fotoğraf: Reuters

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Morgan Ortagus, Pompeo ile el-Kazimi arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü Ortagus, ikilinin görüşme sırasında yeni hükümetin önündeki zorlu görevler, yeni reformların uygulanması, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele ve yolsuzluklara karşı önlem gibi konuları ele aldığını belirtti.

“120 gün elektrik muafiyeti uygulanacak”

Ortagus, "ABD, yeni hükümeti desteklemek ve başarı için doğru koşulları sağlamaya yardımcı olma arzumuzun bir göstergesi olarak Irak'a 120 günlük elektrik muafiyeti uygulayacaktır” dedi.

Ortagus, devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bakan Pompeo ve Başbakan el-Kazimi ayrıca yaklaşmakta olan ABD-Irak stratejik diyaloğunu ve Irak halkına hak ettikleri ferah ve güvenliği sağlamak için birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini vurguladı."

Washington yönetimi, nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesinin ardından İran’a yönelik ilk yaptırım paketini 7 Ağustos 2018’de, ikinci aşama yaptırım paketini ise 5 Kasım 2018’de devreye sokmuştu.

ABD, bu tarihte aralarında Türkiye ve Irak’ın da olduğu 8 ülkeye İran’a yönelik yaptırım paketinde petrol ithalatı konusunda bazı muafiyetler tanımıştı.

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU