İmralı'ya giden Hatimoğulları: Öcalan, Bahçeli'nin sağlık durumunu sordu

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye dair açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: X

T24’ün Youtube kanalında katıldığı bir canlı yayında Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ayrıntılarını aktaran Hatimoğulları; Öcalan'ın Bahçeli'nin sağlık durumunu da sorduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hatimoğulları;  "Kendisi hasta olduğunu duymuş, sağlık durumunu da sordu bizlere de, biz de iyiye gittiğini söyledik" şeklinde açıklama yaptı.

Umut hakkı konuşuldu mu?

Hatimoğulları, "Sayın Öcalan görüşmede, 'beni İmralı'dan çıkarın, artık umut hakkından faydalanayım' gibi asla bu konulara girmedi. Tek talebi, kendi örgütüne yaptığı çağrının gerekliliklerinin yerine getirilebilmesi için hem devlet nezdinde, hem de kendi örgütüyle yapacağı görüşmenin koşullarının oluşturulmasıydı" dedi.

"Görüntülü mesaj olacaktı"

Hatimoğulları, Öcalan’ın önünde yer alan mikrofonun sorulması üzerine, heyetlerine gönderilen bilgilere göre çağrının videolu olacağının aktarıldığını ancak son anda bakanın yaptığı açıklamayı doğru görmediklerini belirtti. Hatimoğulları, “Öcalan 'yönteme takılmayın' dedi. Bir kayıt alındı evet, ama bizde yok" diyerek durumu açıkladı.

"Son mesaj ziyaret sırasında yazıldı"

Öcalan’ın yazdığı mektuba da değinen Hatimoğulları, mektubun içeriğiyle ilgili herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını, Öcalan’ın el yazısıyla yazdığı mektubun, Kürt toplumunun duygularına hitap edebilecek şekilde hazırlanmış olduğunu söyledi. Hatimoğulları, "İçerik olarak bir müdahalemiz olmadı. Sesli olsaydı Kürt toplumunun duygusuna daha çok hitap ederdi. Görüntü olsaydı pozitif yansırdı" diyerek mektubun etkisini açıkladı. Hatimoğulları, mektubun 25 Şubat'ta kaleme alındığını ve Sırrı Süreyya Önder'in okuduğu ek notun ise Öcalan tarafından ziyaret esnasında yazıldığını ifade etti.

 

Independent Türkçe, T24

DAHA FAZLA HABER OKU