DEM Parti İmralı Heyeti’nden Van Milletvekili Pervin Buldan ve Avukat Faik Özgür Erol, İmralı Adasında Abdullah Öcalan'la görüştü. Görüşmeye dair, henüz bir açıklama yapılmadı.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Heyet, öğleden önce İstanbul’dan İmralı Adası’na hareket etti. Heyet, Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra İmralı Adası'ndan geri döndü. Heyetin, İmralı'daki diğer tutuklular Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım ile görüşüp görüşmediği öğrenilemedi.
Şimdiye kadar yapılan görüşmeler
Heyet, 28 Aralık 2024, 22 Ocak ve 27 Şubat tarihlerinde olmak üzere üç kez İmralı’da görüşmeler gerçekleştirdi.
İlk iki ziyarette Sırrı Süreyya Önder ile Pervin Buldan yer aldı. Üçüncü ziyarete ise bu iki ismin yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Asrın Hukuk Bürosu’ndan avukat Cengiz Çiçek, Faik Özgür Erol ve siyasetçi Ahmet Türk de katıldı.
Bu görüşmede, İmralı Cezaevi’nde bulunan tutuklular Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş da hazır bulundu.
27 Şubat tarihli buluşmada, Abdullah Öcalan, İmralı Heyeti ve birlikte bulunduğu tutuklu arkadaşlarıyla birlikte kamuoyuna “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı” yaptı.
Ramazan Bayramı vesilesiyle 31 Mart tarihinde Öcalan ve diğer tutuklular, aileleriyle birer görüşme gerçekleştirdi. Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan ve kardeşi Mehmet Öcalan, Ömer Hayri Konar’ın kardeşi Ali Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ile Veysi Aktaş’ın kız kardeşi Sabiha Aslan bu görüşmelere katıldı.
Süreç kapsamında DEM Parti heyetinden Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan, 10 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptı. Bu temasın ardından heyetin yeniden İmralı’ya gitmesi bekleniyordu.
Ancak heyet üyelerinden Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan’da aort damarındaki genişleme nedeniyle kalp krizi geçirdi. Halen İstanbul’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunuyor.
Independent Türkçe