17 bin metrekarelik İETT garajı, deprem toplanma merkezi olacak

İBB Başkanı İmamoğlu, Topkapı'daki İETT Garajı alanının afet toplanma alanı olarak düzenleneceğini açıkladı

Topkapı’daki 17 bin 567 metrekarelik İETT garajı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla deprem toplanma alanı oluyor.

İmamoğlu, Twitter hesabından İETT garajının park ve toplanma merkezi olarak düzenleneceğini duyurdu.

Oy birliği ile park olmasına karar verilmişti

İBB Meclisi, Topkapı’daki tarihi İETT garaj alanının imar planlarını 14 Eylül’de oy birliğiyle değiştirmiş, arazinin park olmasına altının da otopark olarak düzenlenmesine karar vermişti.

Erdoğan 'onbinlerce var', İmamoğlu 'Yeterli alan yok' demişti

İstanbul, 26 Eylül’deki 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından bir kez daha deprem toplanma alanlarını tartışmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘İstanbul’da AFAD’ın bırakın yüzlerce binlerceyi on binlerce ilan edilmiş toplanma alanı vardır’ diyerek kentte bir sıkıntının olmadığını iddia etmişti.

İBB Başkanı İmamoğlu ise, ‘Keşke ben de on binlerce toplanma alanımız var diyebilseydim’ diyerek İstanbul’da yeterli toplanma alanı olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.

İmamoğlu, dün de  Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi’ndeki İBB Lojistik Destek Merkezi’nde incelemelerde bulunmuş, merkezin afevt anında İstanbullulara hizmet edeceğini belirtmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU