Tom Hanks, 30 yıl sonra Forrest Gump'taki rol arkadaşıyla yan yana

"Kaldığımız yerden devam ettik"

Burada, Türkiye'de 29 Kasım'da vizyona giriyor (Sony)

Tom Hanks ve Robin Wright, 30 yıl sonra Burada (Here) için yeniden bir araya geldi. 

Robert Zemeckis imzalı filmin cuma günü Los Angeles'taki AFI Fest'te yapılan galasında Hanks, yönetmenin 1994 yapımı Oscarlı filmi Forrest Gump'ta birlikte rol almalarından yıllar sonra Wright'la yeniden bir araya gelmeleri hakkında konuştu.

Hanks, People'a verdiği röportajda, "Herkes 'Yeniden bir araya gelmek nasıldı?' diye soruyor" dedi: 

Nasıl olduğunu biliyor musunuz? 'Hey, nasılsın?' demek gibiydi.

68 yaşındaki usta aktör, sözlerini "Kaldığımız yerden devam ettik. Birbirimizi sevdiğimizi söyleyeceğim çünkü birbirimize karşı çok rahatız" diye sürdürdü.

Kamera 104 dakika boyunca kıpırdamıyor

Burada'da kamera, 104 dakikalık film süresi boyunca evin içindeki sabit konumundan hiç ayrılmıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, satılığa çıkarılan evine yıllar sonra geri dönen Richard Young'ın hikayesiyle başlıyor. Richard, evinin her köşesine baktığında hayatından izler görüyor ve anıları her bir noktada yeniden canlanmaya başlıyor. 

Ancak eşi benzeri olmayan bu evin dokunduğu tek hayat Richard'ınki değil. 72 yaşındaki usta yönetmen Zemeckis'in filmi, kuşaklar boyunca pek çok hayata dokunan bu evdeki anıları gözler önüne sererken, izleyiciyi geçmişten günümüze 100 yıl sürecek bir yolculuğa çıkarıyor.

Burada'nın hikayesi, nesiller arasında dolaşarak insan deneyimini en saf haliyle ele alıyor. Richard McGuire'ın 2014 tarihli aynı adlı çizgi romanından uyarlanan filmin senaryosu Zemeckis ve Forrest Gump'ın senaristi Eric Roth tarafından kaleme alındı.

Paul Bettany, Kelly Reilly ve Michelle Dockery'nin de rol aldığı filmin yapımcılığını Zemeckis, Derek Hogue, Jack Rapke ve Bill Block üstleniyor.

Hanks, Zemeckis ve Roth, daha önce En İyi Film Oscar'ını da alan Forrest Gump'taki çalışmalarıyla Akademi Ödülü'nün sahibi olmuştu.


Independent Türkçe, People, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU