Japonya'daki trenlere bıçak darbelerine dayanıklı şemsiyeler yerleştirilecek

Japon demiryolu şirketi, 600 trende bıçağa dayanıklı, hafif şemsiyeler dağıtıyor

JR West, Kasım 2024'ten itibaren Kinki bölgesindeki 600 trende personel kabinlerine koruyucu şemsiyeler yerleştirecek (AFP)

Bir dizi bıçaklı saldırının ardından yolcu güvenliğini artırmak için Japonya'daki trenlere bıçaklara dayanıklı yüzlerce şemsiye yerleştirilecek.

Japonya'daki bir şirket, Kansai bölgesinde 600 trene 1200 adet bıçak darbelerine dayanıklı, hafif şemsiye yerleştirecek. Bu şemsiyeler, standart şemsiyelerden yaklaşık 20 santimetre daha uzun ve daha iyi savunma sağlamak üzere daha dayanıklı bir kumaşı ve daha kalın bir sapı var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

West Japan Railway Company'nin (Batı Japonya Demiryolu Şirketi, JR West) bu girişimi, Temmuz 2023'te üç yolcunun yaralanmasıyla sonuçlanan bir saldırı da dahil olmak üzere trenlerde yaşanan bir dizi şiddet olayınının ardından geliyor. Japonya polisi, geçen sene Osaka'daki bir trende üç kişiyi bıçakladığı için 37 yaşındaki bir erkeği tutuklamıştı.

Şüpheli, saldırının hemen ardından Rinku Town istasyonunda yakalandığında üç bıçak taşıyordu. 20'li yaşlarındaki bir tren kondüktörü ve 23'le 79 yaşındaki iki erkek yolcu yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiş ama hayati derecede yaralanmamıştı.

Mainichi, bıçağa dayanıklı şemsiyelerin bir saldırganla karşılaşıldığında kalkan işlevi görmek üzere tasarlandığını ve şemsiyenin sahibiyle saldırgan arasında mesafe yaratmak için standart şemsiyelerden 20 santimetre daha uzun olduğunu bildirdi.

Bu ekstra uzunluğun, kalkanın arkasındaki diğer yolcuların güvenli bir alana kaçması için zaman kazandırması bekleniyor.

Bir JR West yetkilisi şöyle dedi:

Bu zamana dek kullanılan koruyucu kalkanlar yakın mesafeydi ve ağırdı. Kadın çalışanların da kolayca kullanabileceği bir kalkan tasarladık.

Şemsiyeye benzeyen şekli sayesinde bu aletin, geçen sene Tokyo'daki bir soygun girişimine karşı savunmada kullanılan sasumata adlı geleneksel Japon silahı (uzun çatallı sırıklı bir silah) gibi diğer savunma aletlerinden daha az yer kapladığı, daha hafif olduğu ve daha kolay saklanıp kullanılabileceği aktarıldı.

JR West'in başkanı Kazuaki Hasegawa şöyle dedi:

Vagonun içinde kullanılabiliyorlar ve dayanıklılar. Acil durum olduğunda, ekibin harekete geçmesini ve yolcuları güvenli bir şekilde tahliye etmesini istiyoruz.

Şiddet suçları Japonya'da nadiren meydana geliyor ama son zamanlarda rasgele bıçaklı saldırılara dair endişeler, tren işletmecilerini daha fazla kamera yerleştirmek ve güvenlik tatbikatları düzenlemek de dahil olmak üzere güvenlik önlemlerini artırmaya itti.

The Japan News'a konuşan bir JR West yetkilisi "Yolcularımızın güvenliğini artırmak için daha fazla girişimimiz olacak" dedi.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU