Övgü dolu yorumlar alan yeni korku filmi gişeyi kasıp kavuruyor

2022 yapımı ilk filmden daha iyi başladı

31 yaşındaki Britanyalı şarkıcı ve aktris Naomi Scott (sağda), Gülümse 2'den önce Netflix dizisi Bir Skandalın Anatomisi'nde (Anatomy of a Scandal) de rol almıştı (Paramount Pictures)

ABD gişesinde korku filmlerinin hakimiyeti bu hafta da devam ediyor. 

Geçen hafta Terrifier 3'ün zirveye yerleştiği ABD gişesinde, bu kez de Gülümse 2 (Smile 2) fırtınası esiyor. 

9,4 milyon dolarla başladı

Korku meraklılarının heyecanla beklediği devam filmi, gösterime girer girmez gişeyi kasıp kavurmaya başladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gülümse 2, cuma günü ve ön gösterimlerde ABD'de 9,4 milyon dolar hasılat elde etti. Bu rakam, ilk filmin 2022’de elde ettiği 8,2 milyon dolarlık ilk gün hasılatının üzerinde. 

Variety, bu ilk gün kazancının 28 milyon dolarlık yapım bütçesine sahip devam filmi için başarılı bir başlangıç olduğunu yazıyor. 

Filmin kazancının hafta sonunda 23 milyon doları aşması bekleniyor.

Yazar ve yönetmen Parker Finn'in çıkış filmi, özellikle korku türünde son birkaç yılın en iyi başarı öykülerinden biri kabul ediliyor.

Sinema yazarları da beğendi

Korku filmi eleştirmenlerden de övgü dolu yorumlar aldı. Naomi Scott'ın başroldeki performansına ve hikayenin, müzik dünyası ve şöhretin baskısına yaptığı vurguya da dikkat çekildi.

Gülümse 2, dünya turnesine hazırlanan ünlü şarkıcı Skye Riley'nin, akıl almaz bir ölüme şahit olduktan sonra yaşadığı korkunç olayları anlatıyor.

İlk filmin yıldızı Kyle Gallner da lanetlenmiş polis dedektifi Joel rolüyle geri dönüyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Lukas Gage, Rosemarie DeWitt, Raúl Castillo, Peter Jacobson ve Miles Gutierrez-Riley de yer alıyor.

Terrifier 3, üçüncü sıraya geriledi

Gişe listesinin ikinci sırasında animasyon türündeki Vahşi Robot (The Wild Robot) oturuyor. Yönetmen Chris Sanders'ın çektiği filmin, üç günde 10,7 milyon dolar daha kazanarak dünya çapındaki toplam hasılatını 160 milyon dolara çıkarması bekleniyor.

Üçüncü sıradaysa geçen haftanın zirvesindeki Terrifier 3 yer alıyor. Damien Leone imzalı korku filminin, gösterimdeki ikinci haftasında ABD'de yaklaşık 10 milyon dolar daha kazanacağı tahmin ediliyor.


Independent Türkçe, Deadline, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU