Conor McGregor, UFC'ye dönüş tarihini ve rakibini açıkladı

McGregor 2021'den beri dövüşmüyor ve Michael Chandler'la UFC maçı birkaç hafta önce suya düşmüştü

Conor McGregor, cumartesi günkü Bare Knuckle Fighting Championship etkinliğinde (AFP) 

Conor McGregor, UFC'ye 1 Şubat'ta Suudi Arabistan'da, Dan Hooker'la dövüşerek döneceğini iddia etti.

McGregor, Temmuz 2021'de Dustin Poirier'e üst üste ikinci kez yenildiğinden bu yana dövüşmedi. Eski şampiyon geçen haziran, maç ilk kez duyurulduktan 15 ay sonra, Michael Chandler'la dövüşecekti ama McGregor'ın ayak parmağının kırılmasıyla karşılaşma ertelenmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra Chandler, başka bir yöne gitmeye ve farklı bir rakiple karşılaşmaya karar vermiş, Charles Oliveira'yla kasımda, Brezilyalıya mağlup olmasından üç yıl sonra dövüşeceğini eylülde açıklamıştı.

Bu haberin ardından 36 yaşındaki McGregor, Dan Hooker'la dövüşmek için çağrı yapmıştı ve iki hafifsıklet artık yüzleşmeye karar verdi.

İkili, cumartesi günkü (12 Ekim) Bare Knuckle Fighting Championship etkinliğinde ringde konuştu ve ardından McGregor, Bloody Elbow'a 1 Şubat'ta Suudi Arabistan'da Yeni Zelandalıyla karşılaşacağını söyledi.

Sonrasında 34 yaşındaki Hooker, Submission Radio'ya şöyle anlattı:

Kesinleştirin. Ringe girdim, ringde biraz konuştuk ama evet, 1 Şubat'ta Suudi Arabistan benim için uygun. Bu meseleyi halledeceğiz.

Ruh eşiyiz diyebilirim. Bence birbirimize çok benziyoruz, epey benzediğimiz noktalar var. Bana uyuyor, ona uyuyor; yalnızca UFC'nin de ikna olması lazım ve böylece planı harekete geçirebiliriz.

UFC henüz 2025 için programını açıklamadı fakat haziranda ilk kez Suudi Arabistan'da bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştı ve organizasyonun gelecek yıl Körfez ülkesine geri dönmesi bekleniyor.

McGregor, geçen sene boyunca sık sık Suudi boks maçlarında görülmüştü ve kısa süre önce, ülkenin boks girişiminin öncüsü olan danışman Turki Al-Sheikh'e, UFC'ye geri dönüşünün kesinleşmesinde kendisine destek vermesi için çağrı yapmıştı.

38 yaşındaki Chandler, Oliveira'yla maçından sonra hâlâ McGregor'la karşılaşabileceğini ileri sürmüştü, McGregor da halihazırda Amerikalıyla yüzleşme fikrine açık.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU