Michael Chandler'ın başka bir dövüşe odaklanmasıyla Conor McGregor'a yeni bir rakip çıktı

Amerikalının UFC 309'da Charles Oliveira'yla dövüşme kararının ardından McGregor'ın Michael Chandler'a maç teklifi artık iptal edildi

Conor McGregor'ın, UFC'ye dönüşü için yeni bir rakibi olabilir (AFP)

Conor McGregor'ın Michael Chandler'la dövüşü iptal olduktan sonra, Yeni Zelandalı hafifsıklet Dan Hooker, İrlandalıya potansiyel bir rakip olarak öne çıktı.

36 yaşındaki sporcu, Chandler'la dövüşmeyi ilk kez 2021'de kabul etmişti ama McGregor, haziranda gerçekleşmesi planlanan karşılaşmadan önce ayak parmağını sakatladıktan sonra Amerikalı Chandler, yakın zaman önce UFC 309'da Charles Oliveira'yla yüzleşmeyi seçmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McGregor'ın 2025'in başlarında UFC'ye dönme planları hâlâ geçerliyken eski hafifsıklet ve tüysıklet şampiyonu, bir kez daha rakip arıyor ve Hooker, kendisine karşı bir dövüşün "çok mantıklı" olacağını savunuyor.

Hooker, Submission Radio'ya "Dövüşü yok. Conor'ın dövüşmeye aç olduğunu biliyorum ve sonucunda bir şey elde edebileceği biriyle dövüşmesi çok mantıklı" dedi.

O yüzden Chandler'ın öylece oturup bekledikçe ve aktif kalmadıkça kaybettiğini düşünüyorum.

Chandler'ı yenerek ne kazanacak? Conor McGregor, Michael Chandler'ı ilk rauntta nakavt etse, o performansla ilk 5'e bile giremez.

Conor McGregor'ın Michael Chandler'la dövüşmesi artık anlamını yitirdi.

Hooker, bir sonraki dövüşü için "gelecek senenin başlarını düşündüğünü" söyledi, bu da McGregor'ın planlanan geri dönüş tarihiyle denk düşebilir. McGregor, 2021'deki UFC 264'te Dustin Poirier'e mağlup olup bacağını kırdığından beri dövüşmedi.

Öte yandan, UFC kariyerinde halihazırda 14 galibiyetle 8 mağlubiyeti olan 34 yaşındaki Hooker, Mateusz Gamrot'u yendiğinden beri hafifsıklet sınıfında Chandler'ın bir basamak üstünde, 5. sırada yer alıyor.

Hooker, 2021'de Chandler'a karşı mağlup olmuş, geçmişte (halihazırda sınıfında 4. sırada olan) Poirier'e ve güncel şampiyon İslam Makhaçev'e de yenilmişti.

"The Hangman" (Cellat) lakaplı dövüşçü, Chandler'ın Oliveira'yla planlanan karşılaşmasına dair şaşkınlığını da ifade etti.

Hooker "Bu sınıf için büyük bir dövüş. Ama bilmiyorum, tuhaf bir dövüş" diye ekledi.

Chandler'ın bu dövüşü niye istediğini anlayabiliyorum. Oliveira'nın üstesinden gelirse, UFC ona şampiyonluk için bir fırsat verecek belli ki, buna eminim. Charles'ın bundan ne kazanacağını pek bilmiyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU