Trump'ın yeğeni, Elon Musk'ın eski başkanı "satın aldığını" söyledi

Trump, gelecekteki herhangi bir Trump yönetiminde hükümet harcamalarının denetlenmesinde Musk'a önemli bir rol vaat etti

Musk, Trump'ın 5 Ekim'deki Pensilvanya mitinginde (AFP)

Donald Trump'ın arasının bozuk olduğu yeğeni, teknoloji milyarderi Elon Musk'la giderek yakınlaşan ilişkisi nedeniyle eski başkanı "yeni bir sahibi" olmakla suçluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mary Trump, cumartesi günü Substack'te yayımladığı yazıda "Donald Trump her zaman satılık olmuştur" dedi.

"Onlarca yıldır süregelen bu durum göz önüne alındığında, dünyanın en zengin faşisti olan Güney Afrikalı zıplayan fasulye Elon Musk'ın da paraya her şeyden çok değer verdiği için eline ne geçerse (biftek ya da Amerikan ulusal güvenliği) satmaya hazır bir adamın birkaç hissesini satın almakla ilgilenmesi şaşırtıcı değil" diye ekledi.

Mary Trump'a göre Musk için bu destek "güvenli bir bahis çünkü Donald seçilirse Musk'ın kendisinden istediği her şeyi yapacağını biliyor".

The Independent yorum için Musk ve Trump'a ulaştı ancak yanıt alamadı.

Başlangıçta 2024 seçiminde Florida Valisi Ron DeSantis'i desteklemek istediği bildirilen Musk, son zamanlarda Trump kampanyasını desteklemeye önemli ölçüde zaman ve ilgi ayırıyor.

Musk, kendisine ait sosyal medya platformu X'teki (Twitter) milyonlarca takipçisine düzenli olarak Trump'ı tanıtıyor ve bu ay Pensilvanya'nın Butler kentindeki mitingde eski başkana katıldı. Bu mitingde Trump, temmuzdaki suikast girişiminin yaşandığı yere ilk kez dönmüştü.

Musk ayrıca, eski başkanı desteklemek için yaklaşık 80 milyon dolar harcadığı bildirilen Trump yanlısı bir süper PAC (Siyasi Eylem Komitesi) kurdu. PAC, daha sıkı kontrol edilen kampanya çabaları yerine aşırı derecede dış gruplara dayanan, Trump kampanyasının alışılmadık oy toplama stratejisinin belkemiğini oluşturan kilit kuruluşlardan biri.

Grup, olası seçmenlere ifade özgürlüğü ve silah taşıma hakkı gibi konularda Trump'ın görüşlerini destekleyen bir dilekçeye imza atmaları için para ödemek gibi göz alıcı taktiklere başvuruyor.

Trump ise bu desteği memnuniyetle karşılıyor, Musk'ı bir dahi olarak övüyor ve onu devasa harcama kesintilerine başkanlık edecek bir hükümet komisyonunun başına getirme sözü verdi.

Böyle bir pozisyon, özellikle SpaceX gibi firmaları, federal hükümetle yüzlerce milyon dolar değerinde sözleşmeler imzalamış bir iş insanı olarak Musk'ı son derece benzersiz ve etkili bir konuma getirecektir.

Trump'ın kampanyası da kampanyanın son derece önemli anlarında Musk'a güveniyor. Musk'ın, bir muhabirin Trump kampanyasından hacklenen materyalleri içeren makalelerine giden bağlantıların X sosyal ağında dolaşımını önlemek için başarılı bir şekilde lobi yaptığı bildirildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU