Arakçi: İran'ın halkını ve çıkarlarını savunmada kırmızı çizgisi yoktur

Tahran'ın son füze saldırısına İsrail'den yanıt bekleniyor

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi / Fotoğraf: Reuters

Bölge İsrail'in Tahran'ın son füze saldırısına vereceği yanıtı beklerken, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arkçii bugün (Pazar) X platformunda yaptığı bir paylaşımda, İran'ın halkını ve çıkarlarını savunmak konusunda “kırmızı çizgileri olmadığını” belirtti.

Arakçi paylaşımında, “Son günlerde bölgemizde topyekûn bir savaşı engellemek için muazzam çaba sarf etmiş olsak da açıkça söylüyorum ki, halkımızı ve çıkarlarımızı savunurken hiçbir kırmızı çizgimiz yoktur. ABD İsrail'e rekor miktarda silah teslim etti. Şimdi de ABD füze sistemlerini İsrail'e konuşlandırarak askerlerinin hayatını tehlikeye atıyor” ifadelerini kullandı.

Gergin Ortadoğu, İsrail'in Lübnan'daki askeri tırmanışına karşılık olarak İran'ın geçen hafta gerçekleştirdiği füze saldırısına, İsrail'in vereceği yanıtı bekliyor. Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre İran saldırısı İsrail'de herhangi bir can kaybına yol açmadı ve Washington tarafından etkisiz olarak nitelendirildi.

Netanyahu, İran'ın, “ezeli düşmanının” füze saldırısının bedelini ödeyeceğini söylerken, Tahran'ın herhangi bir karşılığa “büyük bir yıkımla” cevap verileceğini söylemesi, ABD'nin de içine çekilebileceği daha geniş çaplı bir savaş korkularını arttırdı.

ABD Başkanı Joe Biden cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail'in İran'a nasıl karşılık vereceğine henüz karar vermediğine inandığını söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU